Kto bude kryť chrbát Neuerovi? Nemci prišli o brankára Barcelony

Brankári nemeckej futbalovej reprezentácie Manuel Neuer (v popredí), Marc-André ter Stegen (vpravo) a Bernd Leno (vľavo).
Brankári nemeckej futbalovej reprezentácie Manuel Neuer (v popredí), Marc-André ter Stegen (vpravo) a Bernd Leno (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|17. máj 2021 o 18:40

Naposledy chytal pri blamáži so Severným Macedónskom.

BARCELONA. Brankár Marc-André ter Stegen nebude chytať za Nemecko na futbalovom EURO 2020. V lete plánuje absolvovať chirurgický zákrok kolena.

S 29-ročným gólmanom FC Barcelona počítal tréner Joachim Löw ako s brankárskou dvojkou, jednotkou je Manuel Neuer.

"Po porade s lekármi v klube som sa rozhodol, že podstúpim intervenciu v oblasti kolena. Som smutný, že v lete prídem o Euro 2020 v tíme Nemecka. Prvýkrát po dlhých rokoch budem doma ako fanúšik povzbudzovať výber mojej krajiny a veriť vo víťazstvá," napísal Ter Stegen na sociálnej sieti Instagram.

Ter Stegen odchytal za Nemecko od roku 2012 celkovo 25 zápasov. Jednotkou bol na významnom podujatí iba na Pohári konfederácií 2017, keď bol Neuer zranený.

Zatiaľ naposledy bol v bránke v marci pri šokujúcej domácej prehre Nemcov s reprezentáciou Severného Macedónska v kvalifikácii o postup na MS 2022.

Nemci sa na ME predstavia v základnej F-skupine proti výberom Francúzska, Portugalska a Maďarska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Kto bude kryť chrbát Neuerovi? Nemci prišli o brankára Barcelony