Maradonov trénerský debut proti Škótsku bez Messiho

SITA|31. okt 2008 o 11:02

Legendárny Diego Maradona si svoj debut na trénerskej lavičke argentínskej futbalovej reprezentácie odkrúti na budúci mesiac 19. novembra, keď "Albicelestes" zavítajú ...

BUENOS AIRES 31. októbra (SITA) - Legendárny Diego Maradona si svoj debut na trénerskej lavičke argentínskej futbalovej reprezentácie odkrúti na budúci mesiac 19. novembra, keď "Albicelestes" zavítajú do Hampden Parku na pôdu Škótska na prípravný duel. Čerstvo 48-ročný bývalý vynikajúci útočník (nar. 30. októbra 1960) sa stal koučom Argentíny v utorok, no jeho menovanie do funkcie ešte musí oficiálne potvrdiť výkonný výbor Argentínskej futbalovej asociácie (AFA) na svojom budúcotýždňovom utorňajšom zasadnutí.

Maradona absolvuje svoju prvú pracovnú cestu už počas tohto víkendu, keď sa v Anglicku stretne s útočníkom Carlosom Tévezom z Manchestru United a stredopoliarom FC Liverpool Javierom Mascheranom. Už teraz je jasné, že v Škótsku sa v "bielo-modrom" drese Argentíny nepredstaví hviezda španielskeho FC Barcelona Lionel Messi. Dôvodom je protislužba Kataláncom za to, že dovolili jednému z najväčších talentov súčasného futbalu zúčastniť sa na augustových olympijských hrách v Pekingu. "Budeme rešpektovať túto dohodu s Barcelonou. Prezident klubu Laporta sa zachoval džentlmensky, keď dovolil Messimu štartovať na OH," skonštatoval Diego Maradona.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Maradonov trénerský debut proti Škótsku bez Messiho