Maradona pohrozil odchodom, chce Ruggeriho za asistenta

TASR|13. nov 2008 o 18:03

Nový tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona pohrozil možným odchodom z funkcie, ak Oscara Ruggeriho ...

BUENOS AIRES. - Nový tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona by mohol odstúpiť zo svojej funkcie už dva týždne po svojom nástupe.

Podľa mnohých najlepší futbalista histórie nahradil koncom októbra vo funkcii lodivoda Alfia Basileho. Jeho rýchly odchod od reprezentačného kormidla sa spomína v súvislosti s vymenovaním jeho asistenta. Najlepší svetový hráč roku 1986 by si po svojom boku vo funkcii asistenta vedel predstaviť Oscara Ruggeriho.

Prezident Argentínskej futbalovej asociácie (AFA) Julio Grondona s tým nesúhlasí. "Nemám Ruggeriho rád. Je to osobná záležitosť medzi mnou a ním," stroho komentoval svoj názor Grondona a dodal, že vhodnejšími na tento post sú súčasní asistenti Sergio Batista a José Luis Brown.

V októbri 2007 Rugerri kritizoval prezidenta AFA: "Mal by opustiť post prezidenta a odísť domov. Je už starý na takúto prácu."

Bývalý Maradonov reprezentačný spoluhráč prilial olej do ohňa aj vyhlásením: "Neviem, ako by som Diegovi poďakoval za jeho záujem o spoluprácu so mnou. Som z toho nadšený a zomieram túžbou stať sa členom realizačného tímu pod jeho vedením." V hlasovaní futbalových fanúšikov až 90 percent z nich neprekvapil fakt, že Maradona je od začiatku pôsobenia vo svojej novej funkcii kontroverznou postavou. Generálny manažér argentínskej reprezentácie Carlos Bilardo však správy o náhlom Maradonovom odchode razantne poprel. "Nemyslím si, že Diego odíde. Osobne som sa s ním rozprával. Úplne sa sústredí na svoj debut vo funkcii hlavného kouča v priateľskom stretnutí proti Škótsku," povedal Bilardo. Argentína odohrá prípravný zápas proti Škótsku v stredu 19. novembra v Glasgowe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Maradona pohrozil odchodom, chce Ruggeriho za asistenta