Manchester City trápi defenzíva. Šláger s Chelsea sa skončil malou bitkou

Najväčším problémom zverencov Pepa Guardiolu je defenzíva.
Najväčším problémom zverencov Pepa Guardiolu je defenzíva. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. dec 2016 o 20:16

Zápas nedohrali až dvaja hráči manchesterského klubu.

MANCHESTER. V sobotňajšom šlágri štrnásteho kola Premier League vyhral vedúci tím súťaže FC Chelsea na trávniku tretieho Manchestru City 3:1 a upevnil si svoju pozíciu na čele najvyššej anglickej futbalovej súťaže.

Vedie ju s náskokom štyroch bodov pred FC Liverpool (má zápas k dobru) a Manchestrom City.

Bitka v závere

V závere zápasu navyše domáci prišli o dvojicu vylúčených hráčov. Sergio Agüero a Fernandinho videli červenú kartu, keď medzi hráčmi oboch tímov vypukla na trávniku bitka.

Tá sa strhla po tom, ako Agüero v šiestej minúte nadstaveného času škaredo kopol Davida Luiza.

Prišlo k strkaniciam medzi oboma tábormi a okrem argentínskeho útočníka dostal kartu červenej farby aj Brazílčan Fernandinho za to, že takmer vyfackal Cesca Fábregasa.

Hosťujúci Nathaniel Chalobah bol tiež aktívny v bitke, vylúčeniu sa však vyhol.

Všetky štyri góly dali hráči Chelsea

Zápas sa pritom lepšie vyvíjal pre Manchester City, ktorý šiel do vedenia tesne pred koncom prvého polčasu. Stalo sa tak s pomocou stopéra FC Chelsea Garyho Cahilla, ktorý usmernil center Jesúsa Navasa do vlastnej bránky.

"Na ihrisku sme nechali všetko. Bol to pre nás test. Zápas ukázal inú stránku nášho futbalu. Teraz máme na konte osem výhier v rade, na ktorých môžeme stavať," povedal po stretnutí pre Sky Sports Cahill.

Líder tabuľky v druhom polčase výsledok obrátil - Diego Costa po hodine hry vyrovnal, Willian zakončil o desať minút protiútok gólom a Eden Hazard podčiarkol v úplnom závere zisk troch bodov.

Manchester City prehral prvý raz od apríla 2009 domáci ligový zápas, v ktorom viedol.

Guardiola rozhodcov nekomentoval

Tréner City Pep Guardiola súperovi gratuloval k víťazstvu.

"Hrali sme naozaj dobre, mali sme veľa kontroly nad loptou a utvorili sme si šance. Tá však v šestnástke nemala dostatok razancie. Som však hrdý na hráčov. Prístup FC Chelsea bol vskutku iný. Neočakávate od nej, že si vypracuje 25 šancí. Mala tri a trikrát skórovala," povedal španielsky kouč pre Sky Sports.

Zostrih celého zápasu:

O rozhodcovi sa vyjadril diplomaticky: "Prišiel som do tejto krajiny, aby som trénoval a je radosť tu pracovať. Niektorým procesom však nerozumiem."

Arbiter Anthony Taylor v prvom polčase nepotrestal kartou faul Davida Luiza na Agüera, čo priviedlo do zúrivosti domácich fanúšikov.

Costovi sa darí

Guardiolov náprotivok na lavičke FC Chelsea Antonio Conte zhrnul zápas takto: "Bolo to veľmi náročné a otvorené až do konca. Obidva tímy si utvorili dostatok šancí na skórovanie. Od môjho tímu som videl veľa charakteru, a to je dôležité pre rast. Musíme pokračovať v práci a zlepšovaní sa."

K výkonu Cesca Fábregasa, ktorý si zahral prvý raz od septembra, taliansky kouč Conte povedal: "Odohral dobrý duel. Viem, že s ním môžem vždy počítať."

K Diegovi Costovi poznamenal: "Ukázal svoju vášeň v správnom smere a som z toho veľmi šťastný."

Útočník potvrdil svoju streleckú formu a na margo zápasu dodal: "Po góle stúplo naše sebavedomie, mali sme príležitosti na skórovanie a tie sme premenili."

S jedenástimi gólmi (plus piatimi asistenciami) sa Diego Costa osamostatnil na čele kanonierov Premier League, keď predstihol desaťgólového Agüera.

Conte naháňa Mourinhovu sériu

FC Chelsea od septembrovej prehry 0:3 na pôde Arsenalu vyhrala osem duelov za sebou, inkasovala iba dva góly. Conteho systém na troch obrancov slávi úspech, a to je vysvetlenie, prečo je na čele tabuľky.

Manchester City - Chelsea Londýn: fotogaléria

13.12.2016

Takúto sériu v jednej sezóne dosiahla naposledy v ročníku 2006/2007, vtedy pod vedením Josého Mourinha vyhrala deväťkrát za sebou.

Na rozdiel od londýnskeho klubu Manchestru City hapruje obrana, s Pepom Guardiolom na lavičke si v štrnástich zápasoch Premier League udržalo mužstvo čisté konto len v dvoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester City trápi defenzíva. Šláger s Chelsea sa skončil malou bitkou