Malysz utajoval informácie

SITA|7. jan 2009 o 13:23

Štvornásobný víťaz Svetového pohára, majiteľ olympijského striebra a bronzu, päťnásobný majster sveta v skokoch na lyžiach a víťaz Turné štyroch mostíkov z roku 2001 Poliak Malysz nečakane predčne ukončil svoje účinkovanie na T4M.

ZAKOPANÉ. Štvornásobný víťaz Svetového pohára, majiteľ olympijského striebra a bronzu, päťnásobný majster sveta v skokoch na lyžiach a víťaz Turné štyroch mostíkov z roku 2001 Poliak Adam Malysz nečakane predčasne ukončil svoje účinkovanie na T4M už pred záverečnými pretekmi v Bischofshofene. Dôvodom boli neuspokojivé výsledky, keď v úvodných pretekoch seriálu v Oberstdorfe obsadil 27. miesto, v druhom podujatí v Garmisch-Partenkirchene úplne zlyhal a klasifikovali ho až na 37. priečke a v Innsbrucku v tretej časti skončil pätnásty.

"Po druhý raz v kariére končím predčasne na Turné štyroch mostíkov a nie je to pre mňa nič príjemné. Ani raz som však nedosiahol taký výsledok, aký som si želal a predstavoval. Na tréningoch či v kvalifikácii mi to ešte ako-tak ide, ale v pretekoch je to katastrofálne. Potrebujem si oddýchnuť, vyčistiť si hlavu. Bol by som rád, aby to všetci - moji fanúšikovia i médiá rešpektovali a nerobili okolo toho senzáciu. Verím, že toto moje rozhodnutie je správne a prinesie očakávaný efekt. Už na pretekoch Svetového pohára v Zakopanom na budúci týždeň by som chcel dokázať, že stále patrím medzi najlepších,“ vyhlásil vtedy rodák z Wisly.

Malysz zároveň tvrdil, že po pár dňoch oddychu doma vo Wisle sa potom spolu s ostatnými kolegami bude v Zakopanom pripravovať na preteky SP. Teraz však vyšlo na povrch, že miláčik poľských fanúšikov tajne odcestoval do fínskeho Lahti a na jeho ďalšiu prípravu má dohliadať jeho bývalý tréner Hannu Lepistö. Poľské médiá to vnímajú ako "vyjadrenie nedôvery“ terajšiemu trénerovi Lukaszovi Kruczekovi, či určitú formu kormidelníkovej rezignácie.

Celý plán Malyszových tréningov vo fínskom stredisku mal ostať utajený. Aj Kruczek totiž ešte v pondelok novinárom povedal, že Malysz bude pokračovať v príprave spolu s ostatnými skokanmi pod jeho vedením. V Poľsku, kde sú skoky na lyžiach najmä vďaka Malyszovi mimoriadne populárnym športom, sa začína nahlas hovoriť o kríze - výkonnostnej i vzťahovej. "Malysz chce, aby na jeho prípravu dozeral niekto, kto ho nevidí každý deň. Takému človeku je ľahšie odhaliť chyby a nedostatky, ktoré on od začiatku sezóny robí,“ končí poľský denník Przeglad

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Malysz utajoval informácie