Slováci odštartujú prípravu pred ME, tréner Barnišin zažije premiéru

Slovenskí reprezentanti v malom futbale.
Slovenskí reprezentanti v malom futbale. (Autor: WMF)
TASR|17. feb 2024 o 15:27

Slováci sa budú pripravovať v Púchove.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti v malom futbale odštartujú budúci víkend v Púchove (24. a 25. februára) prípravu pred júnovými ME.

Na záver sústredenia odohrajú prípravný dvojzápas s Českom. Pôjde o prvý reprezentačný kemp nového trénera Petra Barnišina, ktorý nahradil v tejto pozícii Branislava Škorca.

Prvý repre zraz slúži hlavne na vyskúšanie nováčikov v tíme. "Z hľadiska tréningového procesu pôjde hlavne o nacvičovanie základných herných schém a štandardných situácii. Chceme chlapcov aj bližšie spoznať po ľudskej stránke.

Do nominácie sme chceli priniesť hlavne mladosť, dravosť a silu. Zima malému futbalu veľmi nepraje a tak sa nosným bodom stal Niké Winter Cup. Nominácia je mix skúseností navrátilcov, ale aj mladíkov," uviedol Barnišin podľa oficiálny stránky.

Program Slovákov

Nedeľa 25. februára:

14.00 Slovensko - Česko (prvý zápas)

15.00 Slovensko - Česko (druhý duel)

"Nomináciou by sme chceli ukázať, že kvalitné a konzistentné výkony budú rozhodujúce pri výberu, bez ohľadu na vek, meno, alebo klubovú príslušnosť. Som nesmierne rád, že sa vedeniu SZMF podarilo vybaviť medzištátny zápas, na ktorom budeme sledovať hlavne prenesenie vecí z tréningového procesu do zápasu a prispôsobenie sa rýchlosti medzištátneho zápasu,“ dodal.

V Púchove sa stretne 20 hráčov a 4 brankári. Slovensko sa naposledy stretlo s Českom pred MS v SAE. Vtedy vyhrali nad Českom 6:4. Oba zápasy sa odohrajú v nedeľu 25. februára v hale STC Púchov. Prvý je na programe od 14.00 h a druhý o hodinu neskôr.

Nominácia Slovenska

Brankári: Martin Kapraľ (Prešov), Tomáš Dráb (Humenné), Erik Feriančik (Martin), Dominik Podhajeczky (Bratislava)

Hráči v poli: Martin Antol, Dušan Dzíbela, Adam Bombicz, Peter Brestovanský, Boris Juhás (všetci Trnava), Marek Blažej, Jakub Hudec, František Lády, Milan Nestorík, Emil Haladej (všetci Bratislava), Lukáš Čambal, Miroslav Kaňuk (obaja Senec), Jaroslav Repa, Martin Ďuráči (obaja Trenčín), Peter Blaško, Miroslav Porvazník (obaja Humenné), Adam Kuľha, Peter Terpaj (obaja Košice), Adam Vrábel (Kanianka), Dominik Eperješi (Zvolen)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Slováci odštartujú prípravu pred ME, tréner Barnišin zažije premiéru