Malkin v Pittsburghu s A-čkom

SITA|22. sep 2008 o 13:00

Podľa hlavného trénera tímu NHL Pittsburgh Penguins Michela Therriena by sa dvadsaťdvaročný ruský mladík Jevgenij Malkin mohol stať jedným z dvojice asistentov kapitána.

PITTSBURGH. Podľa hlavného trénera tímu NHL Pittsburgh Penguins Michela Therriena by sa dvadsaťdvaročný ruský mladík Jevgenij Malkin mohol stať jedným z dvojice asistentov kapitána v tíme "tučniakov". Po zranení Sergeja Gončara je Malkin hlavným kandidátom na túto pozíciu, s čím súhlasí najväčšia hviezda a kapitán tímu Sidney Crosby, ako aj zranený Gončar, ktorého by mal Malkin v tejto funkcii zastúpiť.

"Možno bude pre Žeňu spočiatku trochu problémom angličtina, ale aj v tejto oblasti napreduje veľmi rýchlo," skonštatoval jeho krajan Gončar. Sám Malkin prijíma túto možnosť zdržanlivo. "V tíme je dosť starších a skúsenejších hráčov, ako som ja. Možno za pár rokov, keď sa lepšie naučím jazyk, budem pripravený zastávať takúto funkciu," reagoval Malkin. Úradujúci kapitán "tučniakov" Sidney Crosby nastúpil na svoj post 16. decembra 2006, keď mal len devätnásť rokov, a stal sa najmladším kapitánom v histórii NHL.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Malkin v Pittsburghu s A-čkom