Malkin nazbieral v NHL najviac bodov, má Art Ross Trophy

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin (Autor: ap)
SITA|12. apr 2009 o 16:50

Ruský hokejista Jevgenij Malkin z Pittsburgh Penguins sa stal držiteľom Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti zámorskej NHL.

NEW YORK.

Bývalý hráč Magnitogorska je tak štvrtým hráčom Pittsburghu, ktorému sa podarilo vyhrať kanadské bodovanie základnej časti súťaže. Malkin v 82 zápasoch nazbieral celkovo 113 bodov (35+78). Jeho najväčšiemu súperovi Alexandrovi Ovečkinovi v konečnom súčte na Malkina chýbali 3 body. Rus v službách Washington Capitals však odohral o tri zápasy menej ako jeho krajan.

"Som v NHL už tretiu sezónu a viem, ako sa tu hrá. Moja angličtina sa za tie roky zlepšila a rovnako aj moja hra. Alexander je dobrým hráčom a v posledných piatich stretnutiach hral skvele. Boli to skvelé preteky o prvenstvo až do konca," povedal Malkin, ktorý nebodoval v tejto sezóne len v osemnástich zápasoch. Jeho najdlhšia šnúra s minimálne jedným bodom sa zastavila na 13 stretnutiach.

"Celú sezónu som pomýšľal na zisk Art Ross Trophy. Mal som za sebou skvelú prípravu a cítil som, že aj ročník bude skvelý. Začal som dobre a potom to už išlo," povedal Malkin. Od roku 1988 získali hráči Penguins Art Ross Trophy celkovo trinásťkrát - šesťkrát Mario Lemieux, päťkrát Jaromír Jágr a raz Sidney Crosby.

Ovečkin skončí v kanadskom bodovaní druhý a neobhájil vlaňajšie prvenstvo, ale už druhý rok v rade sa môže tešiť zo zisku Maurice Richard Trophy pre najlepšieho kanoniera súťaže. Hráč Capitals nastrieľal v tomto ročníku 56 gólov. Jjeho najbližší prenasledovateľ Jeff Carter z Philadelphie dal o 11 gólov menej a svoje konto môže vylepšiť už iba v poslednom zápase v nedeľu proti Rangers.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Malkin nazbieral v NHL najviac bodov, má Art Ross Trophy