UEFA pre covid nechce meniť plány. Šampionát chcú hrať po celej Európe

Futbalisti by mali zápasy základnej skupiny na EURO 2020 odohrať v Dubline a v Bilbau.
Futbalisti by mali zápasy základnej skupiny na EURO 2020 odohrať v Dubline a v Bilbau. (Zdroj: TASR)
TASR|16. mar 2021 o 10:45

Turnaj stále plánujú odohrať v 12 mestách.

BERLÍN. Európska futbalová únia (UEFA) naďalej počíta s tým, že majstrovstvá Európy sa tento rok uskutočnia v dvanástich mestách. Tento zámer sa nezmenil ani počas pandémie koronavírusu, uviedol člen výkonného výboru UEFA a viceprezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Rainer Koch.

"Náš cieľ ja zachovať pôvodne plánovaný model šampionátu. Ešte je priskoro na konečné rozhodnutie, faktor času ma však napĺňa optimizmom. Účinok vakcín sa o niekoľko týždňov prejaví vo väčšom rozsahu," povedal Koch pre agentúru DPA.

UEFA viackrát poprela, že z dejísk turnaja (11. júna - 11. júla 2021) už vypadli niektoré mestá z tucta Mníchov, Amsterdam, Baku, Bilbao, Budapešť, Bukurešť, Dublin, Glasgow, Kodaň, Rím, Petrohrad, Londýn.

"Dúfam, že na štadiónoch bude aspoň hŕstka divákov, nevyhnutný predpoklad však je, že to musí umožniť pandemická situácia," dodal Koch.

Slovensko nastúpi v E skupine proti Poľsku, Švédsku a Španielsku. Dva zápasy by mali slovenskí reprezentanti odohrať v Dubline a jeden v Bilbau. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»UEFA pre covid nechce meniť plány. Šampionát chcú hrať po celej Európe