Disciplinárka potrestala Ľuptáka. Extraligový zápas neuvidí dva mesiace

Majiteľ detvianskeho hokejového klubu Róbert Ľupták.
Majiteľ detvianskeho hokejového klubu Róbert Ľupták. (Zdroj: TASR)
Sportnet|11. feb 2021 o 21:00

Šéf detvianskeho klubu zaplatí aj pokutu.

BRATISLAVA. Majiteľ extraligového klubu HC 07 Detva Róbert Ľupták spoznal trest za svoje neprimerané správanie počas januárového duelu proti Popradu.

Ľupták vulgárne nadával hráčom a funkcionárom hostí, a tak rozhodcovia nechali vyprázdniť sektor nad striedačkou, ktorej šéfoval tréner Peter Mikula. 

Rozhodca zápasu Peter Stano sa pre RTVS vyjadril, že rozhodcovia museli počkať na to, pokiaľ sa situácia upokojí, a tak sa oneskoril začiatok tretej tretiny. 

Situáciu následne začal riešiť Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a po necelých dvoch týždňoch informoval o svojom rozhodnutí. 

"Disciplinárna komisia SZĽH uložila šéfovi detvianskeho hokejového klubu Róbertovi Ľuptakovi dvojmesačný zákaz vstupu na akýkoľvek štadión počas zápasu Tipos extraligy a pokutu 70 eur za vulgárne urážky na adresu rozhodcov či členov realizačného tímu HK Poprad v 35. kole súťaže," informovala RTVS.

Rozhodnutie bolo jednomyseľné a Ľupták sa na toto rozhodnutie môže odvolať do siedmich dní. Zákaz sa vzťahuje na časové obdobie začínajúce jednu hodinu pred začiatkom zápasu a končiace jednu hodinu po skončení zápasu. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Disciplinárka potrestala Ľuptáka. Extraligový zápas neuvidí dva mesiace