Majiteľ gréckeho Volosu dostal štvorročný dištanc

SITA|1. júl 2011 o 11:35

Uväznený majiteľ gréckeho klubu Olympiakosu Volos Achilleas Beos dostal štvorročný zákaz činnosti vo všetkých funkciách súvisiacich s futbalom.

ATÉNY. Prezident gréckeho prvoligového futbalového klubu Olympiakos Volos Achilleas Beos dostal štvorročný zákaz vykonávania akejkoľvek športovej funkcie. Informovala o tom národná futbalová asociácia.

Oficiálnym dôvodom trestu sú jeho urážlivé komentáre po aprílovej prehre jeho tímu s Panathinaikosom. Funkcionár musí taktiež zaplatiť pokutu vo výške 50-tisíc eur, z klubovej pokladnice pribudne na účty federácie ďalších 40-tisíc.

Beos sa stále nachádza v cele predbežného zadržania v rámci vyšetrovania kauzy ovplyvňovania zápasov. Na zozname obvinených figuruje aktuálne 83 mien, spomenuté kvarteto čelí podozreniam z "riadenia zločineckej organizácie, prania špinavých peňazí, ďalších kriminálnych aktivít, vydierania a opakovaných podvodov v celkovej výške nad 15 000 eur." Podľa gréckych zákonov môže obvinený stráviť v cele až 18 mesiacov pred súdnym konaním.

Ako vyplýva z agentúrnej správy, účasť Olympiakosu Volos v pohárovej Európe je ohrozená. Mužstvo, ktorého dres si obliekajú aj dvaja Slováci - Peter Doležaj a Mário Breška, si v národnom play-off vybojovalo právo štartu v 2. predkole Európskej ligy UEFA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Majiteľ gréckeho Volosu dostal štvorročný dištanc