Majiteľ Birminghamu obvinený z prania špinavých peňazí

TASR|30. jún 2011 o 10:07

. Majiteľa futbalového klubu Birmingham City Carsona Yeunga vo štvrtok hongkongské úrady zatkli a obvinili z legalizácie príjmov z trestnej činnosti.

HONGKONG Po niekoľkých hodinách ho prepustili na kauciu vo výške 950-tisíc dolárov.

Polícia priniesla informácie o tom, že 51-ročného Yeunga zatkli stredajšiu noc v jeho dome v Hongkongu, umiestnili ho do cely a ráno postavili pred súd. Obvinenie sa týka financií, ktorých celkový objem je približne 95 miliónov amerických dolárov.

Yeung, bývalý kaderník, prevzal kontrolu nad klubom Birmingham City v roku 2009 s tvrdením, že chce posilniť spojenie medzi anglickým a čínskym futbalom. O jeho majetku má verejnosť len veľmi málo informácií, sám však tvdí, že v 90. rokoch mal šťastie pri špekuláciách s akciami v známom gamblerskom centre Macao.

Už v utorok sa zastavilo obchodovanie s akciami spoločnosti Birmingham International, ktorá je partnerom futbalového klubu a na jej čele stojí práve Yeung. Birmingham City vo februári vyhral Ligový pohár vo finále proti Arsenalu, avšak o tri mesiace neskôr klub vypadol z najvyššej súťaže v poslednom kole Premier League.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Majiteľ Birminghamu obvinený z prania špinavých peňazí