Magic Johnson kritizuje Lakers, klubu chýba vodca

Bývalý skvelý basketbalista Los Angeles Lakers Magic Johnson (vľavo) sa rozpráva pred začiatkom prestížneho El Clasica medzi FC Barcelonou a Realom Madrid  v španielskej Primera División 7. októbra 2012 v Barcelone.
Bývalý skvelý basketbalista Los Angeles Lakers Magic Johnson (vľavo) sa rozpráva pred začiatkom prestížneho El Clasica medzi FC Barcelonou a Realom Madrid v španielskej Primera División 7. októbra 2012 v Barcelone. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. jan 2014 o 21:04

Legenda Los Angeles Lakers navrhuje posilniť funkcionársku zložku LA Lakers.

LOS ANGELES. Slovo Earvina "Magica" Johnsona má v basketbalovom svete stále svoju vážnosť, ozdoba Los Angeles Lakers z 80. rokov minulého storočia najnovšie kritizuje transferovú politiku milovaného klubu.

Klub sa v minulej sezóne ledva prebojovali do play-off, v tejto sú od neho po zhruba polovici základnej časti na míle vzdialení.

Zlé rozhodnutia

"Takto to dopadne, keď robíte zlé rozhodnutia. Dve chybné voľby trénerov, iné zlyhanie v podobe ponúknutia kontraktu Stevovi Nashovi," rozhovoril sa pre Los Angeles Times 54-ročný päťnásobný šampión NBA.

"Funkcionársku zložku by mal posilniť niekto ako Jerry West. Potrebujete niekoho ako on, aby agenti, hráči a všetci vedeli, že Lakers sú kandidátmi na titul. Pozrite sa, čo urobil Pat Riley s Miami. Súčasný generálny manažér Lakers Mitch Kupchak odvádza skvelú prácu, ale nemá potrebnú moc. Z každej strany počúvam, že voľní hráči nechcú podpísať s Lakers zmluvu. Považujú ho za dysfunkčný klub bez jasného vodcu."

Predposledná priečka

Slávny kalifornský tím prehral 12 z 13 uplynulých stretnutí, v Západnej konferencii NBA im patrí predposledná 14. priečka s bilanciou 14 - 25.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Magic Johnson kritizuje Lakers, klubu chýba vodca