Maďarskí chuligáni vyčíňali v Marseille, zasahovala polícia

Tvrdé jadro XVI. Szektor dalo o sebe vedieť už aj v Marseille.
Tvrdé jadro XVI. Szektor dalo o sebe vedieť už aj v Marseille. (Autor: facebook, Ferencváros XVI. Szektor)
TASR|19. jún 2016 o 09:05

Problémy začali už pred stretnutím, aby pokračovali aj na Stade Vélodrome.

MARSEILLE. Násilné strety maďarských futbalových chuligánov s francúzskou políciou sprevádzali sobotňajší duel Island - Maďarsko (1:1) na EURO 2016.

Muži zákona museli zasahovať proti výtržníkom aj na štadióne Stade Vélodrome v Marseille, za čo hrozí Maďarsku finančná pokuta od UEFA.

Konflikty sa začali ešte pred zápasom v uliciach Marseille. Niekoľko stoviek fanúšikov tímu nemeckého trénera Bernda Storcka pochodovalo mestom, pod vplyvom alkoholu ničili terasy barov a lámali stoličky.

Polícia musela použiť obušky a skupinu, ktorú viedli "ultras" Ferencvárosu z chuligánskeho zoskupenia XVI. Szektor, sprevádzala v kordóne až na štadión.

Svojimi zámermi sa "tiežfanúšikovia" netaja ani na sociálnych sieťach. EURO rozhodne nie je pre túto partiu len o futbale.
Svojimi zámermi sa "tiežfanúšikovia" netaja ani na sociálnych sieťach. EURO rozhodne nie je pre túto partiu len o futbale. (Autor: facebook, Ferencváros XVI. Szektor)

Problémy pokračovali aj na Stade Vélodrome. Maďarskí priaznivci nerešpektovali vyhradené sektory a niektorí sa snažili prelomiť bezpečnostné bariéry.

Polícia použila peprové spreje, pri bitkách sa ľahko zranili viacerí usporiadatelia i niekoľko fanúšikov.

V sobotu začala UEFA disciplinárne konanie voči Chorvátsku a Turecku.

Fanúšikovia oboch tímov v piatok narušili priebeh zápasov D-skupiny, keď na trávnik hádzali svetlice a bili sa medzi sebou na tribúnach.

Zhodou okolností, len včera uverejnil denník SME aj túto karikatúru. Medzičasom sa stihli "predviesť" aj Maďari.
Zhodou okolností, len včera uverejnil denník SME aj túto karikatúru. Medzičasom sa stihli "predviesť" aj Maďari. (Autor: SME)

Ako sa dalo očakávať, Európska futbalová únia (UEFA) medzičasom už oznámila, že začala disciplinárne konanie aj voči Maďarsku.

UEFA obvinila Maďarsko z výčíňania fanúšikov, zapaľovania svetlíc a hádzania predmetov na ihrisko. Vynesenie trestu v podobe finančnej pokuty sa očakáva na budúci týždeň.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Maďarskí chuligáni vyčíňali v Marseille, zasahovala polícia