Lukaku: Keď sa ozval Manchester United, nebolo o čom uvažovať

Nový hráč anglického futbalového klubu Manchester United Romelu Lukaku mal počas dovolenky v USA problémy s políciou.
Nový hráč anglického futbalového klubu Manchester United Romelu Lukaku mal počas dovolenky v USA problémy s políciou. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. júl 2017 o 12:05

Je to príležitosť, o ktorej som od detstva sníval, povedal Lukaku.

LOS ANGELES. Belgický futbalový reprezentant v službách anglického FC Everton Romelu Lukaku je po sobotňajšej lekárskej prehliadke v Los Angeles v Spojených štátoch amerických už len krok od skompletizovania prestupu do Manchestru United.

Manchester United už potvrdili dohodu s Evertonom v súvislosti s prestupovou čiastkou, podľa britských médií by malo ísť o odstupné vo výške 75 miliónov libier.

Dvadsaťštyriročný útočník bol v uplynulej sezóne s 25 gólmi druhý v poradí kanonierov anglickej Premier League, Evertonu pomohol k 7. priečke.

"Je to príležitosť, o ktorej som od detstva sníval," povedal Lukaku v rozhovore pre ESPN FC.

"Keď sa ozval Manchester United, nebolo o čom uvažovať. Kto by povedal nie najväčšiemu klubu na svete? Najlepší štadión v Anglicku. Najlepší fanúšikovia. Je to skvelá príležitosť. Vždy som hovoril, že chcem pôsobiť v klube, ktorý bojuje o každú jednu trofej."

"Som nadšený z možnosti byť súčasťou jeho histórie; verím, že sa tak stane. Vždy sa chcem zlepšovať," dodal Lukaku.

Romelu Lukaku sa v Manchestri opäť zíde s portugalským trénerom Josém Mourinhom. Ten bol na lavičke FC Chelsea, keď Londýnčania v lete 2014 predali Lukakua do Evertonu.

Podľa antverpského rodáka je Portugalčan najlepším koučom na svete. "Pod Mourinhom som chcel hrať od desiatich rokov. Hovorili sme spolu o klube, o tom, čo odo mňa očakáva. Je skvelé opäť s ním spolupracovať," doplnil pre ESPN FC Lukaku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Lukaku: Keď sa ozval Manchester United, nebolo o čom uvažovať