Lotyšsko na MS v hokeji 2021
Lotyšsko
MS v hokeji 2021
22.05.2021, Skupina B
2 - 4
0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 3:4
Sam. nájazdy, 3:4
Kazachstan na MS v hokeji 2021
Kazachstan

Výhra nad Kanadou je zabudnutá. Lotyši podľahli nováčikovi MS

Hokejisti Kazachstanu v zápase proti Lotyšsku na MS v hokeji 2021.
Hokejisti Kazachstanu v zápase proti Lotyšsku na MS v hokeji 2021. (Autor: Reuters)
TASR|22. máj 2021 o 21:58 (aktualizované 22. máj 2021 o 22:37)

Kazachstan dnes zdolal Lotyšsko v zápase na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina B

Lotyšsko - Kazachstan 2:3 sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 28. Darzinš (Daugavinš), 46. Rih. Bukarts (Cibulskis) - 39. Šin (Starčenko, Dietz), 46. Blacker (Svedberg, Sagadejev), rozh. sam. nájazd Makljukov.

Rozhodovali: Frandsen (Dán.), Nord - Yletyinen (obaja Švéd.), Kroyer (Dán.), vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Lotyšsko: Kivlenieks - Balinškis, Rubins, Jaks, Cibulskis, Sotnieks, Freibergs, Žile - Redlihš, Abols, Darzinš - Rob. Bukarts, Džerinš, Bukarts - Indrašis, Bičevskis, Daugavinš - Keninš, Marenis, Dzierkals

Kazachstan: Bojarkin - Dietz, Makjlukov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Stepanenko, Danijar - Rymarev, Starčenko, Šin - Savitskij, Valk, Michalis - Ševčenko, Sagadejev, Akolzin - Asetov, Štestakov, Panjukov

ONLINE prenos zo zápasu Lotyšsko - Kazachstan na MS v hokeji 2021 ste mohli sledovať tu >>>

RIGA. Kazachstan zvíťazil vo svojom prvom zápase v základnej B-skupine MS v hokeji 2021. Domáce Lotyšsko zdolal 3:2 po samostatných nájazdoch.

O ich triumfe rozhodol v ôsmej sérii nájazdov obranca Alexej Makljukov.

Hráči Kazachstanu sa do elitnej kategórie MS vrátili po piatich rokoch. Lotyši tesnou prehrou nenadviazali na prekvapujúce víťazstvo nad Kanadou 2:0.

Domáci reprezentanti nastúpia na ďalší zápas v pondelok 24. mája od 15.15 SELČ proti Taliansku, Kazachstan bude hrať už v nedeľu od 15.15 proti Fínsku.

Priebeh zápasu Lotyšsko - Kazachstan na MS v hokeji 2021

I. tretina

Prvá tretina priniesla iba minimum gólových príležitostí a dominovali najmä defenzívy oboch tímov. Z pohľadu ofenzívy boli aktívnejší hráči Kazachstanu, ale brankára Kivlenieksa neprekonali.

II. tretina

Bezgólové skóre sa zmenilo až v 28. minúte, keď lotyšský útočník Darzinš zblízka zužitkoval prihrávku kapitána tímu Daugavinša - 1:0.

V 35. min hráči Kazachstanu v prečíslení neuspeli, ale neskôr Šin strelou spomedzi kruhov ukončil takmer 100-minútovú nepriestrelnosť lotyšského brankára.

III. tretina

Domácim vrátil náskok Rihards Bukarts, keď v 46. minúte zužitkoval prihrávku Cibulskisa a po úniku prekonal Bojarkina - 2:1. Tento stav vydržal iba dvanásť sekúnd, keď Blacker profitoval zo skrumáže pred bránkou Lotyšov.

Predĺženie a nájazdy

Hráči Kazachstanu mali v predĺžení k dispozícii presilovku, v ktorej mal šancu kapitán Starčenko, ale Kivlenieks si poradil.

Zaujímavosťou je, že išlo o vôbec prvé predĺženie na tohtoročnom svetovom šampionáte, konkrétne až v desiatom zápase turnaja. 

V samostatných nájazdoch boli Lotyši blízko k víťazstvu, keď viedli 3:1, no ich súper dokázal vyrovnať a o víťazstve napokon rozhodol obranca Majklukov.

Hlasy po zápase (Zdroj: IIHF):

Jurij Michailis, tréner Kazachstanu: "Naši hráči ukázali charakter, odvahu a hrdinstvo. Od prvej minúty sa pokúšali dostať súpera pod tlak. Vedeli sme, že Lotyši majú za sebou ťažký zápas, do ktorej vložili veľa emócií. To nám poskytlo nielen fyzickú, ale aj psychickú výhodu."

Bob Hartley, tréner Lotyšska: "Bol to náš druhý zápas v priebehu dvoch dní a bolo vidieť, že náš súper je čerstvejší. Jeho hráči lepšie korčuľovali a dostávali nás pod tlak. V prvej tretine sme boli dosť utiahnutí vo vlastnom pásme, ale potom sme sa dostali aj k ofenzíve."

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Výhra nad Kanadou je zabudnutá. Lotyši podľahli nováčikovi MS