Llodra je pred koncom, po skreči sa odhlásil z debla

Michael Llodra sa na veľké turnaja dostáva len vďaka voľným kartám.
Michael Llodra sa na veľké turnaja dostáva len vďaka voľným kartám. (Autor: archív TASR/AP)
SITA|28. aug 2014 o 23:35

Michael Llodra dávnejšie oznámil, že táto sezóna je preňho vo dvojhre rozlúčkovou.

NEW YORK. Kariéra francúzskeho tenisového univerzála Michaela Llodru sa chýli ku koncu.

Vo štvrtok ako držiteľ voľnej karty nedohral pre zranenie lakťa dominantnej ľavej ruky zápas 2. kola dvojhry na newyorských grandslamových US Open proti Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi a následne sa odhlásil zo štvorhry po boku krajana Nicolasa Mahuta, uviedol denník L´Equipe.

Nemohol podávať

"Bolo to príliš bolestivé napriek všetkým procedúram a liekom. Nemohol som podávať. Nezostávalo mi nič iné, než sa vzdať," povedal Llodra.

Tridsaťštyriročný niekdajší 21. muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre Llodra figuruje na 192. pozícii v renkingu a bez voľných kariet ťažko môže pomýšľať na častejší výskyt v relevantnom singlovom dianí.

Dávnejšie oznámil, že táto sezóna je preňho rozlúčkovou. "Vo dvojhre určite... Pokiaľ ide o štvorhru, zatiaľ si ponechávam otvorené zadné vrátka. Rozhodnutie oznámim na konci roka," povedal Llodra.

Francúzi budú 12. - 14. septembra v semifinále Davisovho pohára na antuke Dvorca Philippa Chatriera areálu Roland Garros v Paríži hostiť víťazov ostatných dvoch edícií DP Čechov.

Práve táto súťaž by pre niekdajšieho člena Top 3 deblového hodnotenia mohla byť poslednou veľkou výzvou, ak vyšetrenia vo francúzskej metropole prinesú pozitívny verdikt a nehrajúci kapitán Arnaud Clément nájde pre Llodru miesto v kádri.

Možno stihne Davis Cup

"Už dnes v noci sa vrátim domov, zajtra budem múdrejší. S terajším rozsahom poškodenia by to nepochybne nešlo, lenže ten Davis Cup je až o dva týždne. V žiadnom prípade však nebudem pred Arnaudom prikrášľovať môj stav," podotkol Francúz.

Pre Llodru definitívne zostane grandslamovým maximom vo dvojhre osemfinále, ktoré dosiahol v Paríži v rokoch 2004 a 2008.

V debli, v ktorom figuroval aj na 3. priečke v počítačovom poradí (teraz 25. post), bol na "svojom" RG vo finále edícií 2004 a 2013, triumfoval na Australian Open 2003 a 2004 a Wimbledone 2007. Predvlani sa na OH v Londýne radoval zo striebra vo štvorhre s Jo-Wilfriedom Tsongom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Llodra je pred koncom, po skreči sa odhlásil z debla