Slováci? Nudný chodiaci tím starých pánov, píše český Sport

Brankár Marek Rodák inkasuje v zápase proti Česku druhý gól.
Brankár Marek Rodák inkasuje v zápase proti Česku druhý gól. (Autor: TASR)
Boris Vanya|19. nov 2020 o 06:21

Nebyť Rodáka, bolo by za 20 minút po zápase.

PLZEŇ, BRATISLAVA. Nadštandardné vzťahy medzi oboma národmi aj takmer tridsať rokov po rozdelení spoločného štátu bolo cítiť aj v ohlasoch víťazov futbalového zápasu Česko - Slovensko.

Českí hráči, futbaloví experti či športoví novinári zvolili pri hodnotení výkonu slovenského mužstva až na zopár výnimiek veľmi zhovievavý tón.

Vďaka víťazstvu 2:0 na prázdnom štadióne v Plzni sa Česi prebojovali do elitnej kategórie Ligy národov, naopak, Slováci spadli o poschodie nižšie, do C-skupiny.

Paradoxne, pri žrebe MS 2022 budú vyššie nasadení Slováci.

Ligu národov asi veľmi neriešili

"Slováci nás ničím neprekvapili. Občas som mal pocit, že prišli tento zápas už len odohrať. Pripadali mi bez energie a bolo jasné, že už splnili cieľ, ktorým bol postup na EURO," vravel v štúdiu Českej televízie v pozícii experta bývalý futbalový reprezentant Tomáš Sivok.

V podobnom duchu hovoril aj Luděk Zelenka, bývalý útočník a v súčasnosti spolukomentátor.

"Slováci postavenie v Lige národov asi veľmi neriešili. Prioritou bolo pre nich postúpiť na EURO. Nie že by podali odovzdaný výkon, ale bolo cítiť, že Česi túžia po dobrom výsledku oveľa viac."

Prvý gól českého tímu strelil hlavou po rohovom kope Tomáš Souček.

"Odohrali sme veľmi vydarený zápas. Dotiahli sme do konca viacero pekných akcií a nebyť brankára, ktorý vytiahol skvelé zákroky, tak sme mohli vyhrať aj vyšším rozdielom.

Slováci majú dobrý tím, zaslúžene postúpili na EURO, ale verili sme si a sústredili sme sa najmä na seba," vravel pred kamerou Českej televízie hráč anglického West Hamu United, kam v júli po hosťovaní prestúpil zo Slavie Praha za približne 21 miliónov eur.

Iba bránili, aj to povrchne

Aj české médiá zaujal zo slovenského tímu najmä brankár Marek Rodák.

"Česi v prvom polčase zaslúžene viedli. Dobre kombinovali, hrali trpezlivo, mali územnú prevahu aj dosť priestoru. Slováci totiž od začiatku bránili veľmi nedôrazne a len vďaka Rodákovi, brankárovi z Fulhamu, nebolo po dvadsiatich minútach po zápase," napísal portál idnes.cz.

"Slováci dostali ďalšiu lekciu a zostupujú do nižšej divízie," hlásal titulok portálu sport.cz. Slováci podľa neho pôsobili veľmi zakríknuto, sústredili sa len na bránenie, aj to veľmi povrchne.

Český Sport pripomenul, že futbalisti Česka zdolali svojho bývalého federálneho partnera štvrtý raz za sebou.

Komentátor Michal Kvasnica velebil najmä dvojicu z West Hamu Tomáš Souček a Vladimír Coufal. Hru českého tímu charakterizovali zábavné herné šablóny, pevný stred, intenzívne nasadenie, odvaha krajných obrancov či zaujímavé individuálne výkony opôr.

Naopak, slovenský tím pôsobil podľa komentátora v tomto kontraste ako nudný chodiaci tím „starých pánov“.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Slováci? Nudný chodiaci tím starých pánov, píše český Sport