Nechcú mať problémy ako Slovan. Vláda udelila Nórom výnimku na cestovanie

Nórski futbalisti (v popredí) - ilustračná fotografia.
Nórski futbalisti (v popredí) - ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. aug 2020 o 15:36

Výnimka sa týka iba duelu Ligy národov.

OSLO. Nórska vláda sa rozhodla udeliť výnimku z prísnych predpisov o príchode do krajiny v súvislosti so septembrovým duelom futbalovej Ligy národov medzi reprezentáciami Nórska a Rakúska.

Duel je naplánovaný na 4. septembra v Osle.

Ako v pondelok informoval minister kultúry a športu Abid Raja, ide o výnimku na tento konkrétny zápas a nie globálnu pre futbal či šport.

"Chceme, aby obe mužstvá mohli nastúpiť v plnej sile," informoval Raja. V Nórsku platia prísne predpisy o príchode do krajiny v súvislosti s bojom proti šíreniu koronavírusu.

Nóri nemysleli len na hráčov súpera, ale aj vlastných futbalistov, keďže kapitán reprezentácie Omar Elabdellaoui aj útočník Alexander Soerloth na klubovej úrovni pôsobia v Turecku.

Problémy s predpismi vlády mali na Faerských ostrovoch futbalisti Slovana Bratislava, ktorí neodohrali ani presunutý duel 1. predkola Ligy majstrov proti KÍ Klaksvík. Dôvodom bol pozitívny test v prvej aj druhej výprave slovanistov.

Európska futbalová únia (UEFA) ešte predtým požiadala národné futbalové zväzy, nech sa obrátia na svoje vlády s prosbou, nech futbalisti nemusia pri cestovaní putovať do povinnej karantény.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Nechcú mať problémy ako Slovan. Vláda udelila Nórom výnimku na cestovanie