Lewandowski dal za Bayern už sto gólov. Má pre nás vysokú cenu, tvrdí Ancelotti

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. mar 2017 o 10:08

Bayern Mníchov v sobotu bez problémov zdolal Eintracht Frankfurt a na čele bundesligy má už desaťbodový náskok.

BERLÍN. Futbalisti Bayernu Mníchov zvýšili svoj náskok na čele poradia nemeckej Bundesligy. V sobotu na domácom trávniku zdolali Eintracht Frankfurt 3:0.

Do kariet im zahrali aj prehry ich hlavných rivalov v boji o titul. Lipsko nestačilo doma na Wolfsburg (0:1) a Borussia Dortmund ťahala za kratší koniec v Berlíne proti Herthe (1:2). Bayern tak po sobote vedie tabuľku s desaťbodovým náskokom.

Bayern Mníchov zdolal Frankfurt, dva góly strelil Lewandowski: fotogaléria

12.3.2017

Bavori rozhodli o tretej výhre za sebou na prelome polčasov. Na presný zásah Roberta Lewandowského nadviazal tesne pred prestávkou Douglas Costa.

V 55. minúte pridal gólovú poistku opäť Lewandowski. Pre poľského kanoniera to bol jubilejný stý gól v 136. zápase v drese Bayernu.

Jeho kvality vyzdvihol aj tréner Carlo Ancelotti. "Robert je výnimočný hráč. Góly strieľa s ľahkosťou, je mu jedno či hlavou, pravou alebo ľavou nohou. Má pre nás vysokú cenu," chválil svojho zverenca skúsený taliansky kouč.

Talian mal radosť z výsledkov na ostatných štadiónoch väčšiu ako z výkonu svojho mužstva v prvom polčase. "Tešia nás výsledky z ostatných štadiónov. Náš výkon nebol ideálny," priznal päťdesiatsedemročný Carlos Ancelotti.

"V prvom polčase bol súper lepší a nezaslúžil si prehrávať o dva góly. Po zmene strán to bolo z našej strany už lepšie, kontrolovali sme hru i výsledok."

"Náskok na čele tabuľky je sľubný, ale musíme zostať ostražití," dodal.

Futbalisti Bayernu Mníchov majú na čele súťaže už desaťbodový náskok.
Futbalisti Bayernu Mníchov majú na čele súťaže už desaťbodový náskok. (Autor: TASR/AP)

Jeho náprotivok Niko Kovač sa posťažoval na nevyužité šance.

"Tridsaťsedem minút sme hrali veľmi dobre a narobili sme Bayernu množstvo problémov. Avšak nepodarilo sa nám streliť úvodný gól a potom sme za to pykali. Ak proti takému silnému súperovi nevyužijete šance, potrestá vás. A presne to sa stalo. Napriek prehre pozitíva z našej hry prevažujú nad negatívami," hodnotil.

Jeho mužstvo zostalo v tabuľke na šiestom mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Lewandowski dal za Bayern už sto gólov. Má pre nás vysokú cenu, tvrdí Ancelotti