Bátovská Fialková má v pláne ďalšie preteky. Teším sa, ale mám veľký rešpekt, uviedla

Paulína Bátovská Fialková počas superšprintu žien na MS v letnom biatlone 2024.
Paulína Bátovská Fialková počas superšprintu žien na MS v letnom biatlone 2024. (Autor: Soňa Niková/slovenskybiatlon.sk)
SITA|26. aug 2024 o 13:04

Slovenská biatlonistka premenila tri štarty na jedno víťazstvo, dve medaily a tri umiestnenia v najlepšej sedmičke.

BRATISLAVA. Tri štarty premenila na jedno víťazstvo, dve medaily a tri umiestnenia v najlepšej sedmičke výsledkovej listiny. A to všetko iba osem mesiacov po narodení dcérky Romanky.

Paulína Bátovská Fialková má za sebou veľkolepý návrat do pretekárskeho diania, aj keď len v letnej verzii biatlonu na kolieskových lyžiach, kde býva konkurencia poriadne preriedená v porovnaní s tou v zime na snehu.

Na majstrovstvách sveta v estónskom Otepää najprv získala zlato v tzv. superšprinte, potom bronz v rýchlostných pretekoch a napokon skončila siedma v pretekoch s hromadným štartom. V súťažnom dianí pauzovala od marca 2023.

V letnom biatlone mala už predtým rodáčka z Brezna na konte tri tituly majsterky sveta.

Dva získala ešte ako juniorka vo Forni Avoltri v roku 2013, zlato pridala aj v šprinte už medzi ženami v Novom Meste na Morave v roku 2018. Teraz v Otepää teda pridala štvrtý titul a druhý ženský.

"V prvom rade chcem mať z lyžovania a strieľania dobrý pocit, o to mi najmä ide, nie až tak o výsledky.

Teším sa, ale stále mám veľký rešpekt, lebo som len 8 mesiacov po pôrode. Musím si teda dávať pozor," povedala Bátovská Fialková po zisku zlatej medaily v Otepää.

"Pomáha mi rodina, bez nej by to nešlo. Je to skvelé, že môžem ísť na tréning, vypnúť od malej, a potom sa k nej zasa vrátiť.

Nečakala som, že to až tak dobre bude fungovať. Nech to vydrží čo najdlhšie," doplnila P. Bátovská Fialková v nahrávke na webe slovenskybiatlon.sk.

Paulina Bátovská Fialková ešte pred svojím pôrodom patrila do širšej biatlonovej špičky, čo pretavila do deviatich umiestnení na stupňoch víťazov v pretekoch Svetového pohára, hoci to najvyššie jej chýba.

K svojmu výkonu v Otepää ešte doplnila: ´Zmáčkla´ som sa, dala som do toho maximum na trati a aj na strelnici to bolo fajn s výnimkou posledného dňa, keď to bolo divoké.

Nepotriafala som a na trati som sa už potom naháňala. Som však vďačná za preteky, v zime je to bežné, že máme tri štarty za sebou. Takže to bola taká generálka na zimu."

Skúsená slovenská reprezentantka ešte nekončí sezónu v letnom biatlone.

"Mám pred sebou ešte preteky v českom Letohrade. Nasleduje týždeň tréningu a potom v exhibícia v nemeckých Drážďanoch.

Až potom príde na rad krátky oddych a už bude začiatok zimnej prípravy. Plynie to veľmi rýchlo," dodala P. Bátovská Fialková v nahrávke pre Slovenský biatlon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Bátovská Fialková má v pláne ďalšie preteky. Teším sa, ale mám veľký rešpekt, uviedla