02.07.2021 | Štvrťfinále
02.07.2021 | Štvrť.
1 - 2
(0:2)

Spinazzola má za sebou operáciu, jeho zranenie mrzí aj Mourinha

Leonardo Spinazzola.
Leonardo Spinazzola. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. júl 2021 o 20:35 (aktualizované 5. júl 2021 o 20:23)

Taliansky obranca podstúpil v pondelok operáciu.

RÍM. Taliansky futbalový obranca Leonardo Spinazzola podstúpil v pondelok operáciu roztrhnutej achilovky.

V nedeľu odletel z rímskeho letiska Ciampino do Fínska, kde sa podrobil zákroku, ktorý vykonal špecialista na tento druh zranení Sakari Orava. "Operácia prebehla perfektne. Ďakujem všetkým za podporu," uviedol hráč AS Rím.

Spinazzola si v piatkovom štvrťfinálovom zápase EURO 2020 proti Belgicku (2:1) vážne poranil achillovu šľachu a na šampionáte predčasne dohral.

Dvadsaťosemročný reprezentant sa zranil v 77. minúte pri šprinte za loptou, trávnik opustil v bolestiach na nosidlách.

Na ľavom kraji obrannej formácie ho nahradil Emerson Palmieri. Talianske médiá odhadujú, že rehabilitácia potrvá šesť mesiacov.

"Jeho zranenie bolo pre nás tvrdou ranou. Teraz myslíme na jediné - ako ho môžeme potešiť a urobiť ho hrdým," uviedol stredopoliar Nicolo Barella.

Taliani, ktorí sa snažia vybojovať prvý titul majstra Európy od roku 1968, si budú musieť v utorkovom semifinále proti Španielsku poradiť bez rýchlonohého obrancu AS Rím.

"Urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do finále. Budeme bojovať za Leonarda," povedal podľa agentúry AFP autor druhého gólu Talianska vo štvrťfinále Lorenzo Insigne.

Zranenie Spinazzolu nepotešilo ani nového trénera AS Rím Josého Mourinha.

"Je to hrozná strata pre Taliansko, ale uvedomte si, čo to znamená pre mňa. Nebudem ho mať k dispozícii šesť mesiacov," uviedol pre TalkSport.

Taliansko má za zraneného obrancu kvalitnú náhradu, ale podľa Mourinha nie úplne rovnocennú: "Emerson Palmieri je dobrý hráč, s množstvom skúseností. No Spinazzola hral neuveriteľným spôsobom. Je nám ľúto, čo sa mu stalo a že bude musieť pauzovať niekoľko mesiacov. Žiaľ, aj taký býva futbal."

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Spinazzola má za sebou operáciu, jeho zranenie mrzí aj Mourinha