Má menší štadión než Trnava. Outsider šokoval Real a teraz chce prepísať históriu klubu

Leganes prekvapil Real Madrid, chce aj Sevillu.
Leganes prekvapil Real Madrid, chce aj Sevillu. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. feb 2018 o 15:52

V najvyššej domácej súťaži je iba druhú sezónu.

MADRID. Španielsky futbalový klub CD Leganés má šancu prvý raz vo svojej 89-ročnej histórii postúpiť do finále Španielskeho pohára (Copa del Rey).

V stredu večer ho čaká v odvetnom zápase semifinále mužstvo FC Sevilla, pričom tímy sa v prvom dueli rozišli po nerozhodnom výsledku 1:1.

"Nemáme povinnosť vyhrať čokoľvek, iba vždy vydať zo seba maximum," povedal kouč Leganés Asier Garitano.

Vyhrať nad Sevillou nebude jednoduché, ale po tom, ako vo štvrťfinále po domácej prehre (0:1) dokázalo mužstvo vyhrať nad Realom Madrid na jeho trávniku 2:1, nič nie je nemožné.

Do tohto ročníka Leganés nikdy nepostúpil ani do štvrťfinále Španielskeho pohára. V najvyššej domácej súťaži je iba druhú sezónu, pred štyrmi rokmi účinkoval v tretej línii.

Pozrite si momentky z odvetného zápasu Realu Madrid s Leganes (fotogaléria): fotogaléria

6.2.2018

Ako jeden z najmenších klubov La Ligy nemá vo svojich radoch veľké mená, spolieha sa na lokálne talenty, prípadne získava hráčov na hosťovanie.

Súperov hostí na 11-tisícovom štadióne Butarque v meste Leganés s takmer 200-tisíc obyvateľmi, vzdialenom 15 kilometrov od Madridu. Klub má približne 9-tisíc členov.

Leganés patrí v lige momentálne 12. pozícia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»Má menší štadión než Trnava. Outsider šokoval Real a teraz chce prepísať históriu klubu