Laporta odmieta zodpovednosť za výtržnosti fanúšikov

SITA|28. sep 2008 o 10:41

Barcelonské derby vyvolalo v oboch fanúšikovských táboroch množstvo emócií.

BARCELONA. V sobotňajšom stretnutí 5. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División medzi Espanyolom a FC Barcelona dali o sebe výtržnosťami vedieť fanúšikovia oboch tímov.

V barcelonskom derby sa z víťazstva radoval slávnejší FC (2:1), keď o triumfe zverencov trénera Josepa Guardiolu nad domácim Espanyolom rozhodol v nadstavenom čase z diskutabilného pokutového kopu po faule na Eto´oa argentínsky supertalent Messi. Takmer celý druhý polčas "Blaugranas" obliehali pokutové územie svojho súpera, nedokázali však premeniť ani najvyloženejšie šance.

Hlavný arbiter Luis Medina Cantalejo musel v 69. min na 10 minút prerušiť hru po tom, ako fanúšikovia hosťujúceho tímu vypustili svetlice do sektoru určeného pre domácich priaznivcov. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať. Priaznivci odetí v "bielo-modrých" farbách espanyolského mužstva prelomili ochrannú bariéru a niektorým z nich sa dokonca podarilo preniknúť na trávnik. K vážnejším zraneniam našťastie nedošlo. Prezident katalánskeho veľkoklubu Joan Laporta tvrdí, že FC nie je zodpovedný za vyčíňanie jeho priaznivcov. Zábery kamier niekoľkokrát ukázali Laportu ako vehementne komunikuje a gestikuluje s divákmi na štadióne. "Ľudia na mňa kričali, ako keby som ja bol zodpovedný za správanie sa našich fanúšikov. Snažil som sa im vysvetliť, že to nie je naša chyba. Organizátori stretnutia nezvládli celú situáciu," uzavrel prezident FC Barcelona.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Laporta odmieta zodpovednosť za výtržnosti fanúšikov