Neymarov odchod z PSG sa opäť komplikuje, klubu sa zranili kľúčoví útočníci

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. aug 2019 o 13:58

Mbappé a Cavani budú pauzovať.

BRATISLAVA. Francúzsky futbalový majster Paríž Saint-Germain prišiel o dvojicu zranených hviezdnych útočníkov Kyliana Mbappého a Edinsona Cavaniho.

Obaja nedohrali pre zdravotné problémy nedeľňajší duel tretieho kola Ligue 1, v ktorom PSG triumfoval doma nad Toulouse 4:0.

Majster sveta Mbappé si zranil zadný stehenný sval a mužstvu bude chýbať až jeden mesiac. Nebude tak môcť nastúpiť na prvý zápas skupiny Ligy majstrov, ktorý je na programe 17., resp. 18. septembra.

V lige vynechá najmenej tri zápasy a francúzskej reprezentácii bude chýbať v kvalifikačných dueloch EURO 2020 proti Albánsku a Andorre.

Uruguajský kanonier Cavani utrpel v súboji zranenie bedra. Podľa informácie agentúry AFP si liečba vyžiada tri týždne. Teoreticky by tak mohol stihnúť prvý zápas Ligy majstrov.

Strata tohto ofenzívneho dua komplikuje aj situáciu okolo prestupu Brazílčana Neymara, ktorého nemecký tréner PSG Thomas Tuchel nezaradil zatiaľ na súpisku ani na jeden ligový zápas v tejto sezóne.

Parížanov môže okrem troch bodov tešiť aspoň skutočnosť, že stanovili ďalší rekord v Ligue 1. Aspoň jeden gól zaznamenali v ostatných 41 dueloch, čím prekonali 40-zápasový zápis klubu Racing Club de France z rokov 1962 až 1964.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Neymarov odchod z PSG sa opäť komplikuje, klubu sa zranili kľúčoví útočníci