Kuzminová nás nezruinuje, skôr sa bojím hokejistov, tvrdí Chmelár

Anastasia Kuzminová
Anastasia Kuzminová (Autor: ap)
TASR|17. feb 2010 o 03:17

Medailové ťaženie Anastasie Kuzminovej na zimnej olympiáde vo Vancouveri bude Slovenský olympijský výbor (SOV) niečo stáť.

Whistler.

Dva štarty biatlonistky v areáli Whistler Olympic Parku a dva cenné kovy - už teraz Kuzminovej podľa vypísaných odmien patrí 80.000 eur (45.000 za zlato, 35.000 za striebro). A to ešte na ruskú rodáčku čakajú ďalšie dve individuálne disciplíny.

((sebelavideo))

Prezident SOV František Chmelár sa neobáva, že by Kuzminovej úspechy príliš zaťažili rozpočet olympijského hnutia pod Tatrami a jeho partnerov. "Určite nás to nezruinuje a vôbec sa neobávame, ak by sa Nasti podarilo ešte pridať nejakú ďalšiu medailu. Práve naopak, budeme veľmi radi," povedal šéf SOV a pokračoval:

"Skôr by som sa bál, že olympijské zlato vyhrá náš hokejový tím, to by nás vyšlo podstatne drahšie." Každý člen tímu trénera Jána Filca by mohol počítať s prémiou 15.000 eur, čo pri 23-člennej nominácii predstavuje 345.000 eur.

Chmelár priznal, že vstup do ZOH s dvoma medailami vôbec nečakal: "Zatiaľ je to ako z ríše snov. Priznám sa, že som počítal, že by mohlo byť nejaké striebro, no zlato je určite nadplán. Do ďalšieho priebehu hier sa dúfam, že ešte niečo podobné podarí a ak to nebude medaila, tak aspoň pekné výsledky. Necháme sa prekvapiť."

Autorka oboch vzácnych úspechov Kuzminová bude tiež držať palce ďalším krajanom zo slovenskej výpravy.

"Samozrejme, že chceme ešte v biatlone niečo pridať, ale bola by som veľmi rada ak by pre Slovensko získali ešte nejaké medaily aj ďalší reprezentanti z iných športov," vyhlásila zatiaľ spoločne s Nemkou Magdalenou Neunerovou najúspešnejšia biatlonistka hier, ktorá by ako dobrá mama mala vypočuť želanie svojho ani nie trojročného synčeka.

"Jelisej nám pred odchodom povedal, že mama má priviezť tri medaily, takže nemáme na výber," usmieval sa po pretekoch Kuzminovej manžel Daniel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Kuzminová nás nezruinuje, skôr sa bojím hokejistov, tvrdí Chmelár