Kučová uhrala v druhom kole iba jeden gem, vo Wimbledone končí

Slovenská tenistka Kristína Kučová odvracia loptičku Kanaďanke Biance Andreescuovej v 1. kole grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne.
Slovenská tenistka Kristína Kučová odvracia loptičku Kanaďanke Biance Andreescuovej v 1. kole grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. júl 2017 o 20:48

Slovenská tenistka a jej súperka strávili na kurte iba 48 minút.

WIMBLEDON. Slovenská tenistka Kristína Kučová prehrala so Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou nasadenou ako devätnástou za 48 minút 1:6, 0:6 vo štvrtkovom stretnutí druhého kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne.

Wimbledon - 2. kolo:

Timea Bacsinszká (Švaj.-19) - Kristína Kučová (SR)

6:1, 6:0

/za 48 minút/

"Bol tam rozdiel dvoch tried, vôbec som sa nedostala do zápasu. Ukázalo sa, že súperka z elitnej svetovej dvadsiatky je nad moje sily. Napriek hladkej prehre som spokojná, že som mohla vôbec štartovať vo Wimbledone. Postup do druhého kola považujem aj vzhľadom na zdravotné problémy, ktoré ma sprevádzajú od začiatku roka, za úspech," povedala Kučová.

V tejto fáze v britskej metropole hrala Kučová po ôsmich rokoch a na Majors len tretí raz v kariére. Podarilo sa jej to aj na januárových melbournských Australian Open. Odnáša si 70 bodov do systému a prémiu 57 000 libier pred zdanením.

Dvadsaťsedemročná Kučová, aktuálne 105. v singlovom renkingu WTA, čelila 28-ročnej bývalej deviatke hodnotenia Bacsinszkej (20.) prvý raz. Švajčiarka je semifinalistkou rovnako cenného parížskeho antukového podujatia Roland Garros 2015 a 2017.

V britskej metropole bola predvlani vo štvrťfinále. Teraz si v treťom kole zmeria sily s poľskou finalistkou edície 2012 Agnieszkou Radwanskou nasadenou ako deviatou, ktorá v tento deň ustála dva mečbaly Američanky Christiny McHalovej (5:7, 7:6 /7/, 6:3).

Kučová účinkovala v hlavnej súťaži dvojhry na veľkej štvorke šiesty raz, vo Wimbledone iba druhýkrát. Pred príchodom na turnaj sa jej príliš nedarilo - prehrala v desiatich z predchádzajúcich jedenástich stretnutí vo dvojhre aj vinou dlhodobých ťažkostí s kolenom.

V utorok v prvom kole prekonala 17-ročnú kanadskú kvalifikantku Biancu Vanessu Andreescovú (188.) za 70 minút 6:4, 6:3. Pomstila tým nezdar krajanky Viktórie Kužmovej 4:6, 3:6 z finálového tretieho kola kvalifikácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Kučová uhrala v druhom kole iba jeden gem, vo Wimbledone končí