Kucka oblečie sparťanský dres

Juraj Kucka
Juraj Kucka (Autor: TASR)
Ladislav Harsányi, SITA|16. jan 2009 o 12:40

Ružomberský záložník Juraj Kucka zmenil klub. Talentovaného, 21­ročného futbalistu získala pražská Sparta.

BRATISLAVA. Univerzálny futbalista, ktorý absolvoval proti Lichtenštajnsku svoj debut v slovenskej reprezentácii, sa Sparte upísal na tri roky.

„V klube hľadali typ defenzívneho záložníka. Juraja si boli pozrieť v dvoch zápasoch a Jozef Chovanec mal informácie o hráčovi aj od trénera Ružomberka Michala Bílka. Sparta sa Kucku rozhodla angažovať bez skúšky," povedal pre SME hráčov zástupca, licenčný agent Emil Kovarovič.

Trvalo dlho, kým našli kluby spoločnú reč? „Tie sa dohodli veľmi rýchlo. Oveľa dlhšie sme hľadali spoločnú reč pri podmienkach pre hráča. Nakoniec sú však spokojné všetky strany," odpovedal Kovarovič. Podľa neho sa o Kucku interesovali aj kluby z anglickej Premier League i nemeckej bundesligy. Sparta však bola najrýchlejšia a najkonkrétnejšia. „Nie je však vylúčené, že o pol roka pôjde Kucka do súťaže spomínaného rangu," dodal agent.

Ako dlho rozmýšľal Kucka nad sparťanskou ponukou? „Dozvedel som sa o nej v decembri a v podstate som ani chvíľu neváhal, či ju prijať. Som šťastný, že som mohol podpísať zmluvu a stať sa sparťanom," vraví dnes už bývalý stredopoliar MŠK Ružomberok. So spoluhráčmi pod Čebraťom sa rozlúčil už vo štvrtok. Včera sa ešte na skok vrátil domov na Slovensko a v nedeľu večer pricestuje do Prahy.

Rodák z Bojníc, ktorý si okrem Ružomberka zahral aj v Podbrezovej, by sa mal pripojiť k mužstvu v pondelok. Vo štvrtok odcestuje so Spartou na sústredenie do Hongkongu. S akými predsavzatiami vstúpi na sparťanskú pôdu? Verím, že budem hrávať. Urobím všetko pre to. Musím poriadne zamakať," odpovedá mladý futbalista. Ak si vybojuje miesto v tíme a bude nastupovať pravidelne, môže mu to pomôcť aj v reprezentačnej kariére. „Presne tak. Potom už bude na trénerovi, aby zvážil, či ma povolá," uzavrel Kucka.

Nachádzate sa tu:
Domov