Kubík otváral skóre víťazného súboja proti Ajaxu

SITA|20. mar 2011 o 14:32

Futbalisti ADO Den Haag zdolali v nedeľňajšom súboji 28. kola holandskej Eredivisie na domácom trávniku favorizovaný Ajax Amsterdam 3:2 (1:0) a v neúplnej tabuľke im patrí 5. priečka.

HAAG. Futbalisti ADO Den Haag zdolali v nedeľňajšom súboji 28. kola holandskej Eredivisie 2010/2011 na domácom trávniku favorizovaný Ajax Amsterdam 3:2 (1:0) a v neúplnej tabuľke im patrí 5. priečka.

Skóre zápasu otváral v 31. min svojím ôsmym gólom v sezóne slovenský reprezentant František Kubík, keď po lobe spoluhráča Dmitrija Bulykina loptu odrazenú od brvna poslal hlavou do bránky.

"Domáci zápas s Ajaxom je pre našich fanúšikov najväčším sviatkom sezóny a patrične sa naň pripravili. Z pohľadu ADO Den Haag ide o prestížne derby, Amsterdam je blízko. Nad Ajaxom sme vyhrali aj prvý zápas v sezóne, na jeho pôde to bolo prvýkrát po 25 rokoch, ale dve víťazstvá za sezónu, to sa ešte nestalo," povedal Kubík a pokračoval: "Určite bolo príjemné skórovať, bol to asi môj najcennejší gól v doterajšej kariére. V zápase som mal ešte dve strely, jednu tečovali obrancovia a druhý môj pokus chytil brankár."

Prievidzský rodák Kubík odohral 74 minút a napokon bol vystriedaný. Okrem gólu zaznamenal v 24. min aj žltú kartu. Františka Kubíka nedávno trápilo zranenie členka, ktoré ho na niekoľko duelov vyradilo zo zostavy tímu.

"Ešte to stále nie je celkom v poriadku, ale dá sa s tým hrať. Reprezentačnú prestávku by som chcel využiť na doliečenie a taktiež chcem ísť na pár dní domov," uviedol Kubík.

ADO Den Haag prežíva jednu z najlepších sezón za ostatné roky, mužstvu aktuálne patrí piata priečka v 18-člennom elitnom holandskom pelotóne, vedenie a hráči reálne uvažujú o budúcosezónnej účasti v pohárovej Európe.

"Už by sme o to nemali prísť. Ak by sa tak stalo, bola by to obrovská škoda a smola. Play-off Európskej ligy 2011/2012 by nám nemalo ujsť," uzavrel F.

Čelo poradia: 1. PSV Eindhoven 61, 2. Twente Enschede 60, 3. Ajax Amsterdam 55, 4. AZ Alkmaar 49, 5. ADO Den Haag 48.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí 28. kola najvyššej holandskej futbalovej súťaže Eredivisie 2010/2011:

ADO Den Haag - Ajax Amsterdam 3:2 (1:0)

Góly: 31. KUBÍK, 75. Immers, 87. Derijck - 68. Vertonghen, 85. Eriksen

PSV Eindhoven - Utrecht 1:0

Roda Kerkrade - Feyenoord Rotterdam 3:0

Excelsior Rotterdam - FC Twente Enschede 0:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kubík otváral skóre víťazného súboja proti Ajaxu