Kozák: Sme národ, ktorý obdivuje iných. Uznanie však patrí aj nám

Ján Kozák odpovedal na otázky novinárov počas utorňajšieho mediálneho termínu vo Vichy.
Ján Kozák odpovedal na otázky novinárov počas utorňajšieho mediálneho termínu vo Vichy. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Juraj Berzedi|21. jún 2016 o 17:01

Pekarík sa podľa slovenského trénera Jána Kozáka zachoval ako správny chlap. Kloppa v Liverpoole nechápe. Je ešte mladý, on sa naučí, vyhlásil.

VICHY. Futbaloví fanúšikovia radi kalkujú, koľko potrebuje ich tím bodov, aby postúpil zo skupiny. Pred európskym šampionátom sa tomu nevyhol ani slovenský tréner Ján Kozák. 

Po základnej skupine priznal, že jeho počty neboli správne.

„Pri analýze jednotlivých tímov mi vyšlo, že postup so štyrmi bodmi môžeme dosiahnuť len víťazstvom proti Walesu. Nastavoval som na to aj hráčov. Zo zápasu s Rusmi a Angličanmi som rátal s bodom,“ odtajnil svoje myšlienky.

Smolu vystriedalo šťastie

Už po prehre v prvom zápase s Walesom 1:2 sa jeho predpoklady zrútili. Ostal však naďalej chladný a pozitívny. Svoju auru akoby preniesol aj na hráčov.

S Ruskom po kvalitnom zápase zvíťazili 2:1 a s Anglickom po oduševnenom výkone uhrali bezgólovú remízu.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Anglicko: fotogaléria

2.9.2016

„Po prvom zápase sme boli v zložitej situácii. Mužstvo opäť ukázalo svoju kvalitu a skúsenosti. Sme národ, ktorý skôr obdivuje niekoho iného. Naši hráči však zvládli dva extrémne ťažké zápasy. Patrí im za to uznanie,“ tvrdí 62-ročný kouč.

O postup do osemfinále by jeho tím mohla obrať naozaj len veľká náhoda. Štyri body by Slovákom mali stačiť na postup z tretieho miesta.

„V prvých dvoch zápasoch sme mali smolu. Wales si proti nám nevypracovali poriadnu šancu. Rusi nám dali gól z prvej príležitosti. Keď hráte poctivo, prikloní sa ku vám aj šťastie ako s Anglickom,“ priznáva.

Hráči išli na krv

Po zápase s Ruskom tréner Kozák avizoval zmeny. S Anglickom napokon nastúpila identická základná zostava. „Každý trochu taktizuje. Chcel som

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Kozák: Sme národ, ktorý obdivuje iných. Uznanie však patrí aj nám