Kozák: Priznávam. Neveril som, že môžeme postúpiť

(Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič, SITA|11. sep 2013 o 12:11

V treťom zápase od konca kvalifikácie na futbalový šampionát v Brazílii 2014 Slováci na žilinskom štadióne definitívne pochovali aj nádej na postup z baráže. Výkonom však umocnili nádej na lepšie časy.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

ŽILINA. Po piatkovom šokujúcom víťazstve 1:0 v Zenici zverenci trénera Jána Kozáka výkonom nesklamali ani v žilinskej odvete. Aj po prehre 1:2 ich ostrovčeky domácich fanúšikov spolu s veľkorysou väčšinou hostí vyprevádzali z ihriska potleskom. Pričinili sa o zaujímavý zápas, ktorý bol otvorený až do konca.

„Nie, gratulácie mi nepatria. Prehrali sme. Počítajú sa len víťazstvá, i keď som hráčom poďakoval, že odohrali dva fantastické zápasy v priebehu štyroch dní. S výsledkom neboli spokojní ani oni, ale ľudia videli pekné futbalové divadlo,“ povedal Kozák, ktorý po oficiálnej tlačovke priznal, že pred zápasom už neveril na teoretické kalkulácie o možnom postupe.

Kozák si myslí, že reprezentačný tím sa dostal na správnu cestu. Navyše má ešte potenciál sa zlepšovať. No hlavne by nemal podliezť latku náročnosti, ktorú si sám postavil.

Hamšíkove emócie

Pri otázke, ako vníma gólové odkliatie Mareka Hamšíka v národnom tíme, sa mu unavená tvár rozjasnila. „Nesmierne som prežíval jeho oslavné emócie. Viem, ako veľmi chcel dať v reprezentácii konečne gól. Je to hráč špičkovej medzinárodnej úrovne, v reprezentácii sa vždy snažil, ale strelecky sa mu nedarilo. Nikdy nezabudnem na výraz jeho tváre po góle.“

Vždy keď sa dostal k lopte stredopoliar Vladimír Weiss, tréner hostí Safet Sušič pribehol bližšie k čiare s rukami za hlavou. Už v prvom zápase v Zenici v ňom videl nášho najnebezpečnejšieho hráča.

Keby sme viedli 2:0

„Keby jeho strelu na začiatku druhého polčasu nezastavila žrď, po druhom góle by sme sa už za stavu 0:2 ťažko spamätali. V Žiline sme zahrali lepšie ako v Zenici, no stretnutie malo veľa spoločných znakov a spočiatku aj vývoj. Slovensko má silný tím, verím, že nám pomôže takým výkonom aj v zápase proti Grécku.“

Tréner Sušič by si v októbrovom zápase Grécko - Slovensko želal bodovú stratu domácich, aby mali istejší priamy postup.

„Myslím, že taký silný tím si prvú pozíciu vybojuje vlastnými silami. Vladko Weiss to urobil perfektne, naozaj to mohol byť rozhodujúci moment. Na druhej strane treba športovo priznať, že v Žiline bol súper o niečo lepší než my. Vynútil si určite väčší tlak i viac nebezpečnejších šancí,“ reagoval Kozák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák: Priznávam. Neveril som, že môžeme postúpiť