Kozáčika víťazstvo na Sparte teší, Plzeň je veľmi blízko k titulu

Matúš Kozáčik má český titul na dosah.
Matúš Kozáčik má český titul na dosah. (Autor: SITA)
TASR|10. máj 2015 o 15:32

Oba góly Plzne pri triumfe 2:0 strelili bývalí hráči Sparty (Holenda a Hubník).

PRAHA. Hráči Viktorie Plzeň zvíťazili v sobotňajšom zápase 27. kola českej futbalovej ligy na ihrisku Sparty Praha 2:0 a majstrovský titul majú na dosah.

"Je to veľmi sladké víťazstvo. Zvíťaziť na Sparte o dva góly, to je veľká paráda. Vedeli sme, že to bude veľmi ťažký zápas, ale odolali sme náporu Sparty v prvom polčase. A keď sme sa presadili strelecky, už sme to ubránili," cituje slová slovenského brankára Matúša Kozáčika, ktorý svojim výkonom rozhodnou mierou prispel k víťazstvu, internetový portál idnes.cz.

Slovenský gólman pred koncom prvého dejstva zlikvidoval obrovskú šancu Ladislava Krejčího, po prestávke Plzeň dvakrát udrela a tešila sa z plného bodového zisku.

"Určite to bol dôležitý zákrok. Keby sme mali stretnutie otáčať, dostali by sme sa do veľmi zložitej situácie. Videl som, že je sám a vyštartoval som proti nemu. Potom bola podobná akcia v druhom polčase s Kadeřábkom, ale našťastie som zlikvidoval aj jeho príležitosť," pokračoval Kozáčik.

Viktoria má pred druhou Spartou šesťbodový náskok a lepšiu bilanciu vzájomných zápasov. Do konca ročníka zostávajú tri kolá a gólman verí, že Plzeň už titul nestratí: "Sme veľmi blízko, stačí nám jediné víťazstvo, ale nesmieme podľahnúť eufórii. Máme to veľmi dobre rozohrané."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kozáčika víťazstvo na Sparte teší, Plzeň je veľmi blízko k titulu