Kovaľčuk čaká na správny moment: Nájde sa preňho ešte miesto v NHL?

Oh My Hockey|30. okt 2020 o 15:49

Budúcnosť je nejasná, hoci ide o svojho času veľkú hviezdu ľadového hokeja. Iľja Kovaľčuk stále nemá vyriešenú svoju budúcnosť. Nedá sa dokonca ani povedať, či si ešte niekedy zahrá v NHL. Na správnu ponuku zatiaľ čaká.

37-ročný útočník zostáva v kontakte so svojimi agentmi Patom Brissonom a J.P. Barrym. Dúfa, že jeho posledná šanca na Stanley Cup ešte príde. Zatiaľ ho v zbierke nemá, najbližšie k nemu bol v roku 2012, keď v drese New Jersey Devils došiel do neúspešného finále.

Po výlukovej sezóne sa rozhodol, že mu bolo lepšie v Rusku, odišiel od New Jersey, kde mal podpísaný monštruózny kontrakt. Až pred dvomi rokmi po dlhých debatách aj medzi generálnymi manažérmi mu bolo umožnené vrátiť sa. V drese Kings však nevydržal ani dve sezóny, jeho kontrakt bol vykúpený.

Posledný ročník zakončil v drese Washingtonu Capitals, no najsvetlejšie momenty zažil medzi Kings a Caps, keď hral v Montreale Canadiens. Tých 22 zápasov sa mu vrylo do pamäti. Nešlo len o trinásť bodov, ktoré zaknihoval, ale v klube sa rýchlo adaptoval a pred konečnou výmenou si na svoju stranu získal aj náročných fanúšikov Habs.

"Každý ho mal v našom tíme rád, priniesol skutočnú energiu," cituje generálneho manažéra Marca Bergevina novinár Pierre LeBrun. "Miluje hokej. Preňho to nie je práca, je to láska. Ak sa ma opýtate na jednu vec, čo by som o ňom povedal, povedal by som vám o tom, akú lásku má k hokeju."

Kovaľčuk tieto sympatie opätuje. Montreal je však, zdá sa, minulosťou.

"Kovy" je skúseným hráčom, vie, čo obnášajú veci ako trh s voľnými hráčmi. Snaží sa zostať vo forme, keďže sa blížia kempy a on chápe, že keď ho niekto podpíše, veľa času na prípravu mať nebude. Nie je to o tom, že má istotu. Skôr si praje byť ešte súčasťou NHL.

"Trénujem, aby som sa udržal vo forme. S Patom (Brissonom) si každý deň telefonujeme, som informovaný. Nikde sa však neženiem. Nájdeme dobré miesto, ktoré bude vyhovovať každému," povedal. Prioritou sú preňho, pochopiteľne, víťazstvá. "Áno, presne toto hľadáme, ale jedine, ak bude záujem z obidvoch strán."

V poslednej sezóne odohral Kovaľčuk dovedna 46 stretnutí a získal v nich 26 (10+16) bodov. V ôsmich stretnutiach vyraďovacích bojov pridal iba jednu asistenciu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kovaľčuk čaká na správny moment: Nájde sa preňho ešte miesto v NHL?