Kopitar ide do švédskej Mory, Spezza do Švajčiarska

TASR|19. sep 2012 o 13:05

Kopitar sa v minulej sezóne výrazným spôsobom pričinil o zisk Stanelyho pohára.

MORA. Švajčiarsky hokejový klub Rapperswil získal v stredu hviezdnu posilu v osobe kanadského útočníka Jasona Spezzu.

Účastník NLA, v ktorom pôsobí aj dvojica slovenských útočníkov Peter Sejna a Juraj Kolník, sa s hráčom Ottawy Senators dohodol na spolupráci v trvaní výluky zámorskej NHL.

Dvadsaťdeväťročný center je v rámci profiligy celú kariéru verný "senátorom", v minulej sezóne nazbieral v 80 zápasoch 84 bodov (34+50).

Počas celosezónnej výluky NHL v ročníku 2004/05 pôsobil v AHL v klube Binghamton Senators, farmárskom tíme Ottawy.

"Jasonom Spezzom sme našim fanúšikom splnili hokejový sen. V prípade úplného lock-outu u nás zotrvá celú sezónu," uviedol generálny manažér klubu Roger Sigg.

Slovinský hokejista Anže Kopitar sa dohodol na spolupráci so švédskym klubom Mora IK. Účastník druhej najvyššej švédskej súťaže informoval o angažovaní útočníka Los Angeles Kings v stredu na svojom oficiálnom webe.

Dvadsaťpäťročný Kopitar sa v minulej sezóne výrazným spôsobom pričinil o zisk Stanelyho pohára, keď v play off v drese "kráľov" zaznamenal najvyšší počet gólov (8) i asistencií (12).

"Je absolútne úžasné, že sem chcel prísť. Je to skvelá príležitosť nielen pre náš klub, ale i celú súťaž. V klube ani druhej lige sme zrejme väčšiu hviezdy nikdy nemali," uviedol riaditeľ klubu Peter Hermodsson.

Kopitar sa v klube stretne s mladším bratom Gašperom, ktorý prišiel do Mory po skončení minulej sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kopitar ide do švédskej Mory, Spezza do Švajčiarska