Konopľanka mieri do Sevilly, má podpísať štvorročný kontrakt

Jevhen Konopľanka (vpravo) zaujal výkonmi v drese ukrajinského klubu Dnipro Dnipropetrovsk.
Jevhen Konopľanka (vpravo) zaujal výkonmi v drese ukrajinského klubu Dnipro Dnipropetrovsk. (Autor: SITA/AP)
TASR|3. júl 2015 o 12:24

V minulej sezóne zaujal výkonmi v drese Dnipra Dnipropetrovsk. S klubom senzačne postúpil až do finále Európskej ligy. V budúcom ročníku už Jevhen Konopľanka na Ukrajine pôsobiť nebude.

MADRID. Ukrajinský futbalový reprezentant Jevhen Konopľanka mieri z Dnipra Dnipropetrovsk do španielskeho klubu FC Sevilla. Dvadsaťpäťročný krídelník sa už dohodol s víťazom Európskej ligy na kontrakte. Podpísať by ho mal po absolvovaní rutinnej lekárskej prehliadky.

Informovala o tom oficiálna webstránka účastníka Primery Division.

Sevilla sa snaží pred účinkovaním v Lige majstrov posilniť svoju ofenzívu. Konopľanka upútal jej funkcionárov vo finále Európskej ligy. Jeho Dnipropetrovsk prehral so Sevillou 2:3.

Vedenie andalúzskeho klubu nešpecifikovalo detaily dohody. Podľa španielskych médií však rýchlonohému futbalistovi vypršala v Dnipropetrovsku zmluva a so Sevillou uzavrie ako voľný hráč štvorročný kontrakt.

Konopľanka zaujal výkonmi v drese Dnipra Dnipropetrovsk.

FC Sevilla potrebuje vystužiť svoju ofenzívu po odchode hrotového kolumbijského útočníka Carlosa Baccu do AC Miláno. Nedávno klub získal aj francúzskeho obrancu Adila Ramiho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Konopľanka mieri do Sevilly, má podpísať štvorročný kontrakt