Kocian kritizuje trénera Poliakov Nawalku

Ján Kocian ešte ako reprezentačný tréner Slovenska.
Ján Kocian ešte ako reprezentačný tréner Slovenska. (Autor: TASR)
SITA|21. jan 2014 o 14:53

Slovenskému trénerovi Ruchu Chorzów sa nepáči, že jeho zverenec Filip Starzynski nedostal v príprave príležitosť.

CHORZÓW. Slovenský tréner Ján Kocian tvrdo kritizoval kouča poľskej reprezentácie Adama Nawalku.

Kormidelník "bielo-červených" nominoval na dva medzištátne prípravné zápasy v Spojených arabských emirátoch "len" ligový výber, v ktorom mal miesto aj Kocianov zverenec z Ruchu Chorzów Filip Starzynski.

Neodohral ani minútu

Dvadsaťdvaročný stredopoliar však neodohral ani minútu v sobotu proti Nórom a na ihrisku chýbal aj v pondelkovom súboji s Moldavcami.

"Filip je dobrý hráč, ale potrebuje na sebe ešte pracovať. Musí zlepšiť fyzičku. Nechápem, prečo ho tréner Nawalka nominoval, keď mu potom nedal priestor. Podľa mňa je to škandál!" hneval sa niekdajší kormidelník slovenskej reprezentácie Kocian v rozhovore pre portál przegladsportowy.pl.

"Rozhodne mal dostať šancu, keď už cestoval do SAE. Filip môže ísť na dovolenku do Ázie aj v lete. Naozaj nechápem rozhodnutie trénera," doplnil Ján Kocian.

Poškodil hráča aj klub

Päťdesiatpäťročný rodák zo Zlatých Moraviec má bohaté skúsenosti zo zahraničia, pôsobil pri rakúskej reprezentácii, pracoval i v Nemecku a Číne.

"Zatiaľ som nemal možnosť rozprávať sa s pánom Nawalkom. Faktom je, že tréner národného výberu poškodil Starzynskému i nášmu klubu. Filip sa radšej mohol poctivo pripravovať s nami na jarnú časť sezóny. Nebudem nikomu brániť, aby do reprezentácie volal, koho uzná za vhodné, to nie je môj štýl. Len nerozumiem tomuto rozhodnutiu," uzavrel Ján Kocian

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kocian kritizuje trénera Poliakov Nawalku