Ak sa nezaočkujú, môžu ich prepustiť. Klub NBA vyzýva na očkovanie

Basketbalisti Miami Heat, ilustračná fotografia.
Basketbalisti Miami Heat, ilustračná fotografia. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. aug 2021 o 12:51

Zaočkovať by sa mali už do začiatku septembra.

MIAMI. Vedenie klubu zámorskej basketbalovej NBA Miami Heat má v súvislosti so svojou budúcnosťou jasno, všetci jeho zamestnanci dostali čas do 1. septembra, aby boli zaočkovaní proti koronavírusu.

Výnimku budú mať osoby, ktoré čakajú na druhú aplikáciu dvojdávkovej očkovacej látky alebo osoby, ktoré na základe lekárskeho potvrdenia nemôžu dostať vakcínu.

Uvedené neplatí ani pre osoby s "úprimným náboženským presvedčením".

Zamestnanci, ktorí do 1.9. nesplnia predpisy zamestnávateľa, nebudú môcť pre klub vykonávať činnosť a ak v otázke očkovania nebudú spolupracovať, čaká ich ukončenie pracovného pomeru.

Vedenie organizácie prostredníctvom tlačového vyhlásenia informovalo, že "stabilita a úspech v našom odvetví zavisí od stanovenia priorít v otázke bezpečnosti - hráčov, zamestnancov, partnerov, fanúšikov, predajcov aj médií".

"Jedným zo spôsobov, ako môžeme minimalizovať riziko prenosu ochorenia COVID-19 je zabezpečiť očkovanie nášho personálu," uviedol klub.

Zástupcovia Miami Heat zatiaľ nezverejnili svoje plány v súvislosti s návštevou fanúšikov na domácich dueloch NBA v sezóne 2021/2022.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Ak sa nezaočkujú, môžu ich prepustiť. Klub NBA vyzýva na očkovanie