Kližan postúpil do semifinále na turnaji v Casablance

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. apr 2015 o 17:09

Slovenský tenista vyhral nad Španielom Nicolasom Almagrom v dvoch setoch 6:4, 7:6 (3).

CASABLANCA. Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval už do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v marockej Casablance (dotácia 494 310 eur).

Vo štvrťfinále si ako nasadená dvojka poradil so Španielom Nicolasom Almagrom v dvoch setoch 6:4, 7:6 (3). V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu v prvom vzájomnom súboji proti Damirovi Džumhurovi z Bosny a Hercegoviny.

"Cítim sa skvele, dnes to bol veľmi dobrý zápas. Bol som koncentrovaný na každý bod a na toto víťazstvo som mimoriadne hrdý. V Maroku vždy hrám dobre, je mojou druhou najobľúbenejšou krajinou na svete. Na miestnych turnajoch trávim veľa času," citoval Kližana web ATP.

O osude prvého setu rozhodol Kližanov brejk hneď v úvodnom geme. V druhom dejstve prehrával Slovák už 0:3, no v ďalších minútach sa mu podarilo zmazať manko a tajbrejk bol jasne v jeho réžii.

Kližan má v Casablance už istú prémiu 22 800 eur a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

Výsledky

Štvrťfinále:Martin Kližan (2-SR) - Nicolas Almagro (Šp.) 6:4, 7:6 (3), Jiří Veselý (3-ČR) - Aljaž Bedene (V.Brit.) 6:1, 6:4, Daniel Gimeno-Traver (Šp.) - Lamine Ouahab (Mor.) 6:4, 6:3, Damir Džumhur (Bosna a Herc.) - Andreas Haider-Maurer (Rak.-6) 6:3, 6:3

Dvojice v sobotňajšom semifinále: Damir Džumhur (Bosna a Herc.) - Martin Kližan (SR-2), Daniel Gimeno-Traver (Šp.) - Jiří Veselý (ČR-3)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan postúpil do semifinále na turnaji v Casablance