Kings hľadajú útočníkov do prvých formácií. Sledujte ich, hovorí insider

Oh My Hockey|9. jún 2021 o 07:19

Nie je to tak dávno, čo sa Drew Doughty posťažoval novinárom. Ani jemu nie je práve do spevu pri slove "prestavba". Verí, že manažment má prostriedky na to, aby vybudoval konkurencieschopné mužstvo, ktoré bude vyhrávať.

Dlhoročný líder "kráľov" vyjadril názor, že by klub mal priviesť nové, skúsené mená. „Áno, určite, dokelu, potrebujeme ich," vyjadril sa. "Ja, Anže Kopitar, Jonathan Quick aj Dustin Brown, my všetci starneme. Podľa mňa sme síce všetci prežili fenomenálne sezóny, ale náš čas ubieha. S naším miestom pod platovým stropom si myslím, že príchod nových tvárí by bol najlepším riešením. Nemá zmysel čakať, kým vyspejú mladí, keď máte v klube hokejistov v najlepších rokoch, hladných po víťazstve a unavených z prehier.“

Nielen neskúsenosť, ale i neschopnosť skórovať nútia Kings zostávať pred bránami play-off. V poslednej sezóne sa mužstvo prezentovalo 142 gólmi v 56 dueloch, čo stačilo len na 27. priečku v ofenzívnych ligových štatistikách. Okrem Anžeho Kopitara navyše mančaft zatiaľ nemá podobného ofenzívneho lídra, hoci mu v AHL rastú veľké mená.

Ak má insider Darren Dreger správne informácie, tak sa zdá, že vedenie vyslyší apel Drewa Doughtyho. Podľa váženého novinára chcú do Los Angeles zlanáriť dvoch kvalitných útočníkov do prvých dvoch formácií. Buď skrz výmenu, alebo cez trh s voľnými hráčmi.

Pre Kings by dával väčší zmysel práve trh. Pod stropom majú zatiaľ 20,5 mil. dolárov. Z aktívnej zostavy potrebujú podpísať Andreasa Athanasioua, Trevora Moora, Blake Lizotta, Matta Luffa či Chrisa Wolanina. V nižších súťažiach ich čakajú ďalší hráči - Kale Clague, Lias Andersson alebo Jacob Moverare.

Túto sezónu ukončili Kings s vyše 9 miliónmi dolárov pod stropom. Určite si budú môcť dovoliť meno "s cvengom", ale je otázne, akou cestou sa vydajú. Do pár rokov im môžu do prvých formácií vyrásť ďalší hráči - Gabriel Vilardi, Quinton Byfield, Arthur Kaliyev či Rasmus Kupari.

Ďalšou možnosťou sú výmeny. S Kings sa už dlhý čas spája meno Jack Eichel, no nevedno, koľko pravdy je na týchto špekuláciách. Generálni manažéri si uvedomujú silu "prospect poolu", ktorým disponujú Kings, preto je zrejmé, že si z neho za výmenu budú chcieť odhryznúť.

Tu bude stáť generálny manažér Rob Blake na tenkom ľade. Stačil by jeden prešľap a mohol by prísť o veľmi talentovaného mladíka s vysokým potenciálom. Preto je pre LA - aj z hľadiska stropu, aj z hľadiska budúcnosti - o niečo prijateľnejší trh s voľnými hráčmi.

Všetko však napokon bude závisieť od konkrétnych mien, ktoré budú "králi" môcť získať. Na trhu sa po sezóne môžu objaviť ryby ako Ryan Nugent-Hopkins, Tomáš Tatar, Mike Hoffman či Taylor Hall.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kings hľadajú útočníkov do prvých formácií. Sledujte ich, hovorí insider