Karhan v Mainzi šéfom, ale nie predsedom sekcie humoru

SITA|18. dec 2007 o 16:32

MAINZ 18. decembra (SITA) - Slovenský defenzívny stredopoliar Miroslav Karhan si od svojho júnového príchodu do nemeckého medzičasom už len druholigového futbalového klubu 1. FSV Mainz 05 vytvoril v tímovej ...

MAINZ 18. decembra (SITA) - Slovenský defenzívny stredopoliar Miroslav Karhan si od svojho júnového príchodu do nemeckého medzičasom už len druholigového futbalového klubu 1. FSV Mainz 05 vytvoril v tímovej hierarchii výsadné miesto. Šéf - takýto titulok má pasáž hodnotenia, ktoré tréner Jürgen Klopp na záver jesennej časti sezóny 2007/2008 ponúkol denníku Bild. O 31-ročnom kvantitatívnom rekordérovi reprezentácie SR (84 štartov, 12 gólov) i VfL Wolfsburg v I. bundeslige (173 duelov, 9 presných zásahov) 40-ročný kouč Klopp povedal: "Má za sebou skvelý vývoj. Bolo jasné, že sa nestane predsedom sekcie humoru. Postupne sa však čoraz viac presadzoval a dnes je vodcom. Myslím si, že má z toho pôžitok."

Už začiatkom decembra lokálne noviny Allgemeine Zeitung v titulku článku popisujúceho záverečný domáci zápas roka s uspokojením tvrdili, že fanúšikovia "Karnevalsvereinu" uzavreli s Karhanom prímerie. "Nie som typ na čestné kolá," vysvetľoval svoju často až provokujúcu rezervovanosť Šulekovčan, ktorý predtým strávil šesť rokov vo VfL Wolsfburg. Rozlúčil sa v máji ako voľný hráč po uplynutí platnosti kontraktu, pričom záujem o jeho služby mali okrem Mainzu aj 1. FC Kaiserslautern či Rapid Viedeň. Karhan v minulosti postupne hrával aj za Hlohovec, Trnavu, Betis Sevilla a Besiktas Istanbul. Mainz, ktorému sa upísal do leta 2009, figuruje po 17. kole druhej najvyššej nemeckej súťaže na postupovom druhom mieste s bilanciou 9-4-4 a skóre 31:16.


Nachádzate sa tu:
Domov