Karhan do Rapidu Viedeň nepôjde, v hre stále Mainz

SITA|19. jún 2007 o 10:58

VIEDEŇ 19. júna (SITA) - Slovenský futbalový defenzívny stredopoliar Miroslav Karhan, ktorý bude mať vo štvrtok 31 rokov, nevystrieda odchádzajúcich krajanov Petra Hlinku a Jozefa Valachoviča v Rapide ...

VIEDEŇ 19. júna (SITA) - Slovenský futbalový defenzívny stredopoliar Miroslav Karhan, ktorý bude mať vo štvrtok 31 rokov, nevystrieda odchádzajúcich krajanov Petra Hlinku a Jozefa Valachoviča v Rapide Viedeň. Podľa športového riaditeľa rakúskeho klubu Alfreda Hörtnagla síce rokovania prebiehali dobre, ale rekordér v počte štartov za reprezentáciu SR (84 vystúpení, 12 gólov) i Wolfsburg (173 duelov, 9 presných zásahov) v I. bundeslige vraj príliš váhal s jednoznačným rozhodnutím. "Trvalo to pridlho," povedal Hörtnagl pre internetový portál Sportnet. Z kádra 31-násobného rakúskeho majstra pritom odchádza aj Čech Petr Voříšek, ktorý mal byť alternatívou, napokon sa však neudiala dohoda so Spartou Praha, ktorá hráča pustila na hosťovanie do Paschingu a neskôr na rok aj na metropolitný štadión Gerharda Hanappiho. Vedenie Rapidu predznamenalo, že už v utorok zverejní meno akvizície na post štítového záložníka.

Rodák zo Šulekova Karhan sa 19. mája aj oficiálne v rámci stretnutia záverečného 34. kola najvyššej dlhodobej nemeckej súťaže proti Werderu Brémy, na ktorý nenastúpil, po šiestich rokoch rozlúčil s VfL Wolfsburg a odvtedy si hľadá pôsobisko. O bývalého hráča Hlohovca, Trnavy, Betisu Sevilla a Besiktasu Istanbul sa okrem Rapidu zaujímalo aj nemecké druholigové mužstvo 1. FC Kaiserslautern, ale Michael Schjönberg, športový riaditeľ tímu, za ktorý donedávna hrával Balázs Borbély (po skončení hosťovania sa vrátil do Artmedie Petržalka), v pondelok pre magazín Kicker skonštatoval: "Karhanove predstavy nemôžeme splniť." Ďalším uchádzačom o služby rodáka zo Šulekova je takisto nemecký druholigový klub 1. FSV Mainz 05, čo pre agentúru SITA už minulý štvrtok potvrdil hráčov agent Wolfgang Vöge.


Nachádzate sa tu:
Domov