Kareš tvrdí, že Vémolov prestup sa nekoná: Máme exkluzívnu zmluvu

Adrián Mečiar|11. feb 2019 o 01:00

Kareš tvrdí, že Vémola sa pokúsil o vypovedanie zmluvy, ktoré však XFN neuznáva.

Karlos Vémola dnes v rozhovore pre iSport.cz potvrdil to, o čom sa v zákulisí šepkalo už niekoľko dní, a to svoj prestup z XFN do konkurenčnej organizácie Oktagon, kde by sa mal stretnúť s Attilom Véghom.

Avšak Vémolov prestup do Oktagonu vyvracia promotér XFN Petr Kareš. Kareš v rozhovore pre portál iDNES.cz uviedol, že Vémola sa snaží vypovedať s nimi zmluvu, no tento krok XFN neuznalo. „Celému sporu nerozumiem. Médiami prebieha, že (Vémola) chce odísť do organizácie Oktagon MMA s tvrdením, že naša zmluva je neplatná. Pán Vémola sa jednostranne pokúsil vypovedať zmluvu, čo neuznávame. Teraz čakáme, čo sa bude diať. Máme exkluzívnu zmluvu a promujeme ho. Ak sa potvrdí to, čo je v médiách, budeme musieť podniknúť právne kroky," povedal Kareš pre iDnes.cz.

Kareš tvrdí, že Vémola s ním už mesiac nekomunikuje priamo, ale len cez svojho právneho zástupcu. Ten hovorí, že dôvodom Vémolovho rozhodnutia sú podlžnosti voči jeho klientovi. To ale Kareš vylučuje. „To je nezmysel. Opakovane sme to preukázali. V našej účtovnej evidencii je všetko riadne uvedené, všetko máme uhradené."

Podľa slov Kareša v minulom roku Vémola nepreukázal svoju daňovú rezidenciu. „Tvrdí, že je daňovým rezidentom v Anglicku, no zároveň s ním máme zmluvu v Česku."

Vzťah medzi XFN a Vémolom sa podľa Kareša začal zhoršovať po dueli medzi Patrikom Kinclom a Petrom Ondrušom, v ktorom si Kincl zabezpečil odvetu s Vémolom.

Ak však "Terminátor" prestúpi do Oktagonu, tento súboj by sme napokon neuvideli. Kareš Vémolu neobviňuje z toho, že sa chce odvetnému zápasu s Kinclom vyhnúť, zároveň to ale nevylučuje. „Nedokážem to potvrdiť ani vyvrátiť."

Foto: XFN

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kareš tvrdí, že Vémolov prestup sa nekoná: Máme exkluzívnu zmluvu