Brankár z gauča nemal veľa zákrokov, ale verila mu aj legenda. Je to šialené, radoval sa

Brankár Francúzska Samir Bellahcene.
Fotogaléria (16)
Brankár Francúzska Samir Bellahcene. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|28. jan 2024 o 22:40

Nikola Karabatič získal jedenáste zlato na veľkých turnajoch.

BRATISLAVA. Stal sa najúspešnejším hráčom v histórii európskych šampionátov. Vo veku 39 rokov získal Nikola Karabatič svoj štvrtý titul majstra Európy.

Okrem toho má na konte aj dve bronzové medaily. Celkovo vyhral na veľkých šampionátoch jedenásť zlatých medailí, čo je tiež rekord a pred sebou má ešte jeden olympijský turnaj.

Francúzska hádzanárska ikona však tvrdí, že v týchto dňoch a mesiacoch vníma hádzanú inak.

„Je vzrušujúce pomyslieť na to, že môžem vyhrať svoj štvrtý európsky titul, ale zaujíma ma len to, aby ma to bavilo. Celú svoju kariéru som túžil po rekordoch a tituloch, je fajn teraz si len užívať tieto veľké zápasy,“ uviedol Karabatič pre oficiálnu stránku Európskej hádzanárskej federácie ešte pred finále s Dánskom.

VIDEO: Zostrih zápasu Francúzsko - Dánsko

Nová rola veterána

Na konci veľmi vyrovnaného finálového stretnutia vo vypredanej Lanxess Arene v Kolíne nad Rýnom sa nakoniec tešili Francúzi, ktorí svojho veľkého rivala zdolali po predĺžení 33:31.

Francúzsko sa stalo majstrom Európy po desiatich rokoch, v roku 2014 vo finále tiež zdolalo Dánsko.

Pred desiatimi rokmi to bolo zdrvujúce víťazstvo 41:32, pri ktorom Karabatič bol na ihrisku viac ako 55 minút, mal 11 streleckých pokusov a dal z nich päť gólov.

Tentoraz strávila hviezda Francúzov na ihrisku 35 minút a za ten čas zaznamenala len jeden zblokovaný strelecký pokus.

„Chcem čo najviac pomôcť tímu a je jedno, či to znamená dať desať gólov, mať desať asistencií, alebo sedieť na lavičke celú hodinu,“ vyhlásil ešte pred zápasom Karabatič.

Ako skúsený veterán považoval za svoju povinnosť, aby na svojich spoluhráčov pôsobil pozitívne. „Som najskúsenejší hráč a stále hovorím spoluhráčom, aby ostali pokojní a sústredili sa. Myslím si, že to je teraz moja úloha, ukázať cestu tým, že zachovám pokoj,“ vysvetľoval.

Fotogaléria z finálového zápasu Francúzsko - Dánsko (ME v hádzanej 2024)

Magické zadosťučinenie

Hrdinami finálového zápasu sa tak stali iní hádzanári. Počas celých sedemdesiat minút platilo, že keď Francúzi boli v útoku bezradní, mohli sa spoľahnúť na Ludovica Fabregasa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Brankár z gauča nemal veľa zákrokov, ale verila mu aj legenda. Je to šialené, radoval sa