Kapitán Manchestru City Tévez požiadal o odchod

Ladislav Harsányi|12. dec 2010 o 11:04

Carlosovi Tévezovi sa cnie po domove a rád by opustil Manchester City. Ten však nemá pre takýto krok kapitána a najlepšie plateného hráča klubu pochopenie.

Carlosovi Tévezovi sa cnie po domove a rád by opustil Manchester City. Ten však nemá pre takýto krok kapitána a najlepšie plateného hráča klubu pochopenie.

Agentúrnu správu sme o 19.15 h nahradili autorským článkom SME.

BRATISLAVA. Argentínsky futbalista a kapitán Manchestru City Carlos Tévez písomne požiadal klub, aby ho zaradil na transferovú listinu. City to odmieta.

Unavený z futbalu?

Tévez, ktorý vlani prišiel z konkurenčného Manchestru United, zjavne nie je v súčasnom pôsobisku šťastný. V jednom z nedávnych televíznych rozhovorov povedal, že sa cíti unavený z futbalu a z ľudí, ktorí v ňom robia. Po štyroch rokoch strávených v Anglicku mu veľmi chýbajú rodná krajina a rodina.

Temperamentný a kontroverzný futbalista sa pochytil pred týždňom v zápase proti Boltonu s trénerom Robertom Mancinim, keď ho v záverečných minútach vystriedal. V sobotu pre trest proti West Hamu hrať nemohol.

„Klub je znepokojený situáciou a krokmi jeho zástupcov,“ reagovalo City v oficiálnom vyhlásení. „Roberto Mancini a klub sa stavajú citlivo k jeho osobným záležitostiam vrátane toho, že jeho rodina je usadená za morom. Keďže pre trest nemohol hrať proti West Hamu, dostal špeciálne povolenie odcestovať domov,“ informovalo City.

S najlepším platom

Podľa klubu písomná žiadosť Téveza skončiť je v silnom kontraste s jeho verejne deklarovanou pozíciou a klubovým kontextom. Manchester City tvrdí, že v uplynulých mesiacoch dostali od zástupcov hráča niekoľko žiadostí o rokovania. Tí chceli zlepšiť jeho súčasný kontrakt, prípadne ho predĺžiť o rok.

Tévez má so City podpísanú pätročnú zmluvu, pričom do jej vypršania zostáva ešte tri a pol roka. „Je najlepšie plateným hráčom klubu,“ dalo na známosť City. Tévez prišiel do West Hamu z Corinthiansu v roku 2006 a strávil tam jednu sezónu. V 26 zápasoch strelil sedem gólov.

V záverečnom proti Manchestru United svojím gólom zaistil účasť West Hamu aj v nasledujúcej sezóne Premier League. Potom však vyšlo najavo, že do príchodu Téveza a Mascherana bola zmluvne zainteresovaná aj tretia strana – Media Sports Investment. West Ham tak musel zaplatiť vypadávajúcemu Sheffieldu United kompenzáciu 20 miliónov libier.

Tévez odišiel na dvojročné hosťovanie do Manchestru United, po ktorom ohlásil prestup k mestskému rivalovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Kapitán Manchestru City Tévez požiadal o odchod