Hovorili, že som už starý. Možno sa prerátali, vraví Vlček o rozkole

Erik Vlček.
Erik Vlček. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|18. máj 2022 o 17:05

Vzťahy medzi členmi olympíjskeho štvorkajaku sú naštrbené.

V seniorskej kanoistike štartuje už dvadsiatu druhú sezónu. ERIK VLČEK (40r) prekvapil na kvalifikačných pretekoch, keď v singlkajaku skončil druhý a v K2 spolu s Adamom Botekom zvíťazili. Tento výsledok ho nabudil a získal novú motiváciu. V tejto sezóne zrejme nebude súťažiť v posádke štvorkajaku.

Vzťahy medzi členmi úspešnej posádky sú naštrbené. "Boli vyjadrenia, že som už starý, a keď oni chcú ísť vyhrať ďalšiu olympiádu, nemôžu so mnou rátať, pretože nevydržím a tým pádom hľadajú už len jedného. Lenže ten je zatiaľ v mojom tíme. Možno sa v tomto prerátali," hovorí 10-násobný majster sveta Vlček. 

Na prvých medzinárodných pretekoch v tejto sezóne, na Svetovom pohári v Račiciach sa predstavíte v dvojkajaku a netradične na pozícii háčika. 

Je to nová výzva. S Adamom Botekom sme v dvojkajaku na takýchto medzinárodných pretekoch ešte neštartovali. Teším sa na to. Bude to niečo nové. Mám pocit, že sa mi ľahšie momentálne spolupracuje s jedným človekom ako s ďalšími tromi. 

Možností, kde budete jazdiť bolo určite viac. Ako vznikla posádka s Botekom?

Sme z jedného klubu, máme jedného trénera, trénujeme spolu takmer 365 dní v roku. Poznáme sa veľmi dobre. Ťaháme sa navzájom. Nielen v lodi, ale aj mimo nej vychádzame veľmi dobre. Tam vznikla myšlienka, že si spolu sadneme do dvojkajaku. Potvrdili to aj kvalifikačné preteky na Zemníku. V K1 bol Adam bol prvý, ja som skončil druhý. V K2 sme vyhrali. Spravili sme dobrý krok. 

Už pred kvalifikačnými pretekmi sa hovorilo, že do štvorkajaku sa hľadá už len posledný člen k trojici Baláž, Myšák, Zalka. Vaše spojenie s Botekom prišlo ešte pred tým? 

Mladí chlapci sú ambiciózni, nemajú toľko skúseností, boli na prvej olympiáde a už hovoria o tom, ako idú vyhrať nasledujúcu. Na tom by som nič zlé ani nevidel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Hovorili, že som už starý. Možno sa prerátali, vraví Vlček o rozkole