Kahn možno prevezme manažérsky post v Schalke 04

SITA|19. mar 2009 o 14:07

Oliver Kahn by sa mohol stať manažérom nemeckého futbalového tímu Schalke 04 Gelsenkirchen.

GELSENKIRCHEN. Bývalý skvelý reprezentačný brankár a dlhoročný strážca svätyne v Bayerne Mníchov potvrdil rozhovory so zástupcom bundesligistu, ktorý len pred niekoľkými dňami prepustil zo svojich služieb generálneho manažéra Andreasa Möllera. Kahn a šéf predstavenstva Schalke Clemens Tönnies sa stretli vo štvrtok, no ich rozhovor mal zatiaľ len informačný charakter. "Nič viac a nič menej sa nestalo. Definitíva nepadla. Záleží na viacerých faktoroch," komentoval pre internetové vydanie magazínu Spiegel 39-ročný Kahn.

Odvolaný Müller strávil ako hráč a v rôznych funkciách v štruktúrach tímu Schalke 04 takmer 21 rokov. Od roku 2006 bol generálnym manažérom. Pod paľbou kritiky sa ocitol najmä po vypadnutí mužstva z Gelsenkirchenu z pohárovej Európy a z Nemeckého pohára. Schalke patrí momentálne nelichotivé 8. miesto v najvyššej nemeckej súťaži.

Müllerov možný nástupca Kahn sa stal v uplynulom desaťročí v Nemecku takmer brankárskou legendou. V najvyššej súťaži odchytal za Karlsruher SC a FC Bayern 557 zápasov, ku ktorým pridal 557 štartov v drese "Nationalelf". Bol pri striebornej medaile Nemecka z MS 2002 v Japonsku a Kórejskej republike. Teraz sa možno stane funkcionárom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Kahn možno prevezme manažérsky post v Schalke 04