Juventus remizoval, Neapol prehral v Miláne

Paul Pogba z Juventusu v súboji s Fabriziom Cacciatorem.
Paul Pogba z Juventusu v súboji s Fabriziom Cacciatorem. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. dec 2014 o 14:36

Zaváhanie Juve využil AS Rím, ktorý sa po víťazstve v Janove dotiahol na lídra na jeden bod.

RÍM. Patrice Evra hlavičkou už v 12. min dal svoj prvý gól v Serie A, ale Juventusu Turín to doma napokon stačilo len na remízu 1:1 so Sampdoriou Janov.

Znamená to, že séria domácich ligových triumfov Juventusu sa skončila na hodnote 25 stretnutí. V 51. min vyrovnal striedajúci Manolo Gabbiadini, presadil sa šiesty raz v sezóne.

Zaváhanie Juve využil v tabuľke druhý AS Rím, ktorý zvíťazil na ihrisku FC Janov tesne 1:0 gólom Radju Nainggolana a za "starou dámou" zaostáva už len o jeden bod. Janovčania do tohto zápasu ťahali šnúru deviatich duelov bez prehry.

Sériu ôsmich zápasov bez víťazstva (0 - 3 - 5) ukončil Hellas Verona, v nedeľu sa na pôde Udinese tešil z prvej výhry od 4. októbra.

Juventus do nedele naposledy doma v lige nebodoval naplno v máji 2013 proti Cagliari (1:1). Poslednou prehrou zostáva nezdar 1:2 z januára 2013 práve proti Sampdorii.

Evra pribudol do kádra v júli, podpísal kontrakt na dva roky. V anglickej Premier League v 273 zápasoch za Manchester United dal 7 gólov.

"Juventus je doma fakt silný. Platí to síce o nich aj vonku, ale na svojom ihrisku akoby mali ešte rýchlostný stupeň navyše. V prvom polčase sme sa trápili, čo sa aj dalo predpokladať, po zmene strán sa nám však podarilo zabrať," povedal Gabbiadini.

"Je to mrzuté, pretože sme si v prvom polčaseutvorili haldu šancí, ale nedokázali sme ich pretaviť do výraznejšieho náskoku," skonštatoval tréner Juventusu Massimiliano Allegri, ktorý zrejme aj s vyhliadkou na národný Superpohár 22. decembra v katarskej Dauhe proti SSC Neapol aktuálne nechal oddychovať tvorcu hry Andreu Pirla.

Obranca Giorgio Chiellini chýbal pre kartový trest.

Sampdoria neprehrala v šiestom dueli v rade, bodovo sa dotiahla na tretie Lazio Rím i svojho spomenutého mestského rivala a naplno sa zapojila do boja o miestenky na Ligu majstrov 2015/2016.

Taliansko - Serie A - 15. kolo

AC Miláno - SSC Neapol 2:0 (1:0)

Góly: 6. Menez, 52. Bonaventura

/M. Hamšík (Neapol) nastúpil v 61. minúte/

Cesena - Fiorentina 1:4 (0:1)

Góly: 60. Savič (vlastný) - 44. Valero, 48. Savič, 79. G. Rodríguez, 90.+ El Hamdaoui, ČK: 77. Volta (Cesena) po 2. Ž

FC Janov - AS Rím 0:1 (0:1)

Gól: 40. Nainggolan, ČK: 29. Perin (Janov)

Juraj Kucka (Janov) nefiuguroval v zápise o stretnutí

Parma - Cagliari 0:0

Udinese - Hellas Verona 1:2 (1:1)

Góly: 31. Di Natale - 45.+ Toni, 46. Christodulopulos

Juventus Turín - Sampdoria Janov 1:1 (1:0)

Góly: 12. Evra - 51. Gabbiadini

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Juventus remizoval, Neapol prehral v Miláne