Justin Gaethje chce Barbozu ukončiť low kickmi

Adrián Mečiar|17. jan 2019 o 01:00

Gaethje je naštvaný zo situácie v ľahkej váhe a svoju zlosť si chce vybiť na Barbozovi.

Justin Gaethje nie je nadšený zo svojej aktuálnej pozície v ľahkej váhe UFC. 

Gaethje sa mal pred niekoľkými mesiacmi v hlavnom zápase UFC Fight Nightu stretnúť s Alom Iaquintom, no ten zo súboja odstúpil, pretože nebol spokojný so svojou zmluvou. Gaethje dostal ako náhradného súpera Jamesa Vicka.

Zatiaľ čo Gaethje zdolal v rebríčku nižšie postaveného Vicka, Iaquinta si vyrokoval lepší kontrakt a v decembri bol hlavnou tvárou posledného veľkého podujatia na veľkom Foxe, keď sa postavil bývalému titulovému vyzývateľovi Kevinovi Leemu. Iaquinta sa vďaka tejto výhre dostal v rebríčku 155-librovej divízie pred Gaethjeho, ktorého to štve.

„Som skutočne nahnevaný," povedal Gaethje v rozhovore pre ESPN. „Štve ma mnoho vecí. Už dva roky po sebe som sa postaral o zápas roka, čo môže vyzerať cool a fanúšikom sa to páči, no dokopy nič som za to nedostal. Je to pekná hlúposť. Hráči v NFL dostávajú rôzne bonusy. Ja do toho dám zakaždým úplne všetko a skoro nič z toho nemám."

Ak by teraz ale Gaethje na protest neprijal ponuku na nejaký duel alebo by sa rozhodol pre dlhšiu pauzu, rozhodne by si tým nijak nepomohol. „Snažím sa za sebou zanechať odkaz. Odkaz sa nevytvára plačom a nariekaním. Budem zápasiť s tým, kto je ďalší v rade. Nech už to je ktokoľvek."

Gaethjeho nasledujúcim súperom napokon bude nebezpečný Edson Barboza. Ten je povestný svojou kopacou technikou, avšak v tejto oblasti boja vyniká aj Gaethje, ktorý sľubuje, že zápas s Barbozom bude stáť za to. „Je to celkom desivý zápas, no mne vyhovuje, keď mi súperi naháňajú strach. Viem, že aj z pohľadu fanúšika, určite by som chcel vidieť tento súboj, takže idem do toho a Barbozu sa pokúsim ukončiť low kickmi."

Duel medzi Gaethjem a Barbozom by mal byť hlavným zápasom galavečera, ktorý bude 30. marca hostiť Philladelphia. UFC ešte tento zápas nepotvrdilo, no správy pochádajúce z viacerých portálov naznačujú, že oficiálne oznámenie je len otázkou času.

Foto: Lowking.pl

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Justin Gaethje chce Barbozu ukončiť low kickmi