Jurčo podpísal s Detroitom trojročnú zmluvu

SITA|7. aug 2012 o 14:47

Talentovaný slovenský útočník Tomáš Jurčo podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s klubom zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings.

DETROIT. K dohode s Detroitom dospel Jurčo už skôr, no k definitívnemu spečateniu zmluvu chýbala dohoda medzi Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) a vedením NHL o podpisoch nových zmlúv so slovenskými hráčmi. O vstupe kontraktu do platnosti informuje špecializovaný portál CapGeek.com.

Šikovný devätnásťročný krídelník v prípade, že sa prebojuje do prvého tímu organizácie "červených krídel", zaťaží platový strop klubu ročne priemerne 709 167 americkými dolármi.

V prvom roku by mal slovenský mladík zarobiť 642 500 USD, v sezóne 2013/2014 až 717 500 USD a v treťom roku zmluvy 767 500 dolárov. Ak sa mu to nepodarí a bude hrávať vo farmárskej AHL za Grand Rapids Griffins, bude jeho ročný plat 70-tisíc USD. Podľa CapGeek.com však zatiaľ ide o neoficiálne finančné údaje.

Odchovanca košického hokeja si Red Wings draftovali v júni 2011 v 2. kole z 35. miesta. Predchádzajúce tri roky strávil Tomáš Jurčo v juniorskej súťaži QMJHL v tíme Saint John Sea Dogs, v sezóne 2010/2011 sa so spoluhráčmi tešil zo zisku prestížneho Memorial Cup-u. Očakáva sa, že ročník 2012/2013 začne práve na farme a v prestížnej NHL odohrá v najbližšej sezóne možno niekoľko zápasov.

Tomáš Jurčo sa na štvrtý rok v zámorí pripravuje doma v Košiciach. Už začiatkom júla absolvoval kemp talentov organizácie Red Wings v Traverse City, v septembri zabojuje o svoje miesto či už v prvom tíme, alebo neskôr na farme.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčo podpísal s Detroitom trojročnú zmluvu