Začal ako štvorka, napokon tím doviedol k titulu. Binnington sa vyhol arbitráži

Jordan Binnington.
Jordan Binnington. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. júl 2019 o 08:56

Brankár sa dohodol so St. Louis na novej zmluve.

NEW YORK. Brankár St. Louis Blues Jordan Binnington sa v zámorskej NHL vyhol arbitráži, keď sa dohodol s vedením úradujúceho víťaza Stanleyho pohára na dvojročnej zmluve vo výške 8,8 milióna USD.

Dvadsaťšesťročný brankár zaznamenal skvelú minulú sezónu, ktorú začal ako štvorka v kádri mužstva. Výbornými výkonmi ho ale dostal až k zisku prvého Stanley cupu v histórii klubu.

"Som šťastný, že som s Blues dosiahol túto dohodu. Ďakujem aj mestu, že má vo mňa dôveru. Budem sa ju snažiť splatiť najlepšími výkonmi," citoval portál NHL slová finalistu Calderovej trofeje, resp. hráča, ktorý mal ešte v minulej sezóne jednoročný dvojcestný kontrakt.

Binnington tiež stanovil nováčikovský rekord v počte víťazstiev v play off, keď ku triumfu v profilige dokráčal s bilanciou 16-10 a 91,4-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Binnington a St. Louis ako Popoluška

Jeho hokejová minulosť ako aj účinkovanie St. Louis Blues v tejto sezóne NHL pripomína bájny príbeh o rozprávkovej Popoluške.

Binningtona draftovalo St. Louis v roku 2011 v 3. kole z 87. miesta. Odvtedy začínal každú sezónu v nižšej zámorskej súťaži AHL a medzi elitu v NHL nakukol jediný raz v ročníku 2015/2016, aj to len na jeden zápas.

Zatiaľ čo však okolie neverilo jeho kvalitám, on sa poctivo pripravoval na každý zápas a snažil sa zlepšovať. V prvej polovici uplynulej sezóny sa uviedol v tíme AHL San Antonio Rampage 11 víťazstvami v 15 zápasoch a priemerom 2,08 inkasovaného gólu na zápas.

Reakcia na posledné miesto? Binnington

A keďže hráči St. Louis sa krátko po Novom roku ocitli na poslednej priečke v NHL, bolo treba zareagovať.

Brankárska voľba padla na 25-ročného Binningtona, ktorý nahradil o tri roky staršieho a o 260 zápasov v NHL skúsenejšieho Jaka Allena.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Začal ako štvorka, napokon tím doviedol k titulu. Binnington sa vyhol arbitráži